Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa
Avvisa

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

Basic Element är en framgångsrik svensk musikgrupp inom eurodance. Gruppen kommer från Malmö och bestod ursprungligen av Peter Thelenius (Petrus), keyboardisten Cesar Zamini och sångerskan Zetma Prenbo. För närvarande består gruppen av Peter Thelenius, Jonas Wesslander och Linda (fd. Rosing) Thelenius.

Peter och Cesar startade gruppen 1992 och ansökte via arbetsförmedlingen efter en sångerska och fann Zetma. 1993 fick de skivkontrakt hos EMI Records och deras första singel "Move me" släpptes. Denna följdes 1994 av den stora hiten "The Promise Man" vilken bland annat blev etta på Trackslistan.

1995 slutade Zetma i bandet då hon blev gravid, hon ersattes av Saunet Sparrell. Ett nytt album med bland annat singellåtarna "The Ride" och "The Fiddle" släpptes. 1995 började Peter och Cesar bli oeniga om bandets framtid och Cesar lämnade bandet. Peter har därefter själv fortsatt med bandet. På det tredje albumet "Star Tracks" ändrades soundet och blev mer likt 1970-talets disco. Därefter tog bandet en paus och Peter släppte 1997 en soloskiva vid namn "Petrus". 1998 kom Basic Element tillbaka med ett nytt album med det ursprungliga eurodancesoundet och med Marie Fredriksson som ny sångerska.

Från 1999 tog de två medlemmarna en längre paus från Basic Element, men 2005 återkom gruppen med en omgjord version av sin gamla hit "This must be a dream" från 1995, och med Mathias Olofson som ny medlem i bandet. I februari 2006 släpptes en ny singel vid namn "Raise the gain" med ett lite annorlunda sound. Den 7 februari 2007 släppte Basic Element sitt comeback-album "The Empire Strikes Back". 2007 lämnade Marie Fredriksson gruppen och ersattes av Andrea Myrander som sångerska. Hon lämnade gruppen i januari 2011 men gjorde comeback 2014. Nuvarande bandet består av Peter Thelenius, Linda (fd. Rosing) Thelenius och Jonas Wesslander.

Medlemmar

* Peter Thelenius, 1992-
* Cesar Zamini, 1992-1995
* Zetma Prenbo, 1992-1995
* Saunet Sparrell, 1995-1998
* Marie Fredriksson, 1998-2007
* Mathias Olofson, 2005-?
* Jonas Wesslander, 1998-
* Andrea Myrander, 2007-2011, 2014.
* Linda Thelenius, 2016-.

Diskografi

Album

* Basic Injection (1994)
* The Ultimate ride (1995)
* Star Tracks (1996)
* The Earthquake (1998)
* The Empire strikes back (2007)
* The Truth (2008)

Singlar

* Move Me (1993)
* The Promise Man (1993)
* Touch (1994)
* Leave It Behind (1994)
* The Ride (1995)
* The Fiddle (1995)
* This Must Be A Dream (1995)
* Queen Of Love (1995)
* Shame (1996)
* Rule Your World (1996)
* Heaven Can't Wait Just For Love (1996)
* Rok The World (1998)
* Love 4 Real (1999)
* Earthquake (Promo) (1999)
* This Must Be A Dream 2005 (2005)
* Raise the Gain (2006)
* I'll Never Let You Know (2006)
* To You (2007)
* Feelings (2008)
* Touch You Right Now (2008)
* Got You Screaming (2010)
* Turn Me On (2011)
* Shades (2012)
* Someone Out There (2014)
* Good to You (2016)

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

API Calls