Spotify üzerinden çal YouTube üzerinden çal
YouTube videosuna geç

Çalar yükleniyor...

Spotify üzerinden skroplama mı olsun?

Spotify hesabınla Last.fm hesabını bağla ve herhangi bir Spotify uygulaması, herhangi bir cihaz veya platform üzerinden dinlediğin her şeyi skropla.

Spotify'a bağlan

Son ver

Last.fm'in yeni bir sürümü hazır, her şeyin pürüzsüz işlemesi için lütfen siteyi tekrar yükle.

Biyografi

Tortoise 1990 yılında kurulmuş olan Amerikalı enstrümental rock grubu. Grubun ilk kuruluşu 1980'lerin sonuna dayanıyor. Doug McCombs ve Jason Herndon biraraya geldikten sonra davulcu John McEntire ve basist Bundy K. Brown (her ikisi de eski Bastro elemanı) onlara katıldı. Son olarak Dan Bitney'nin de onlara katılmasıyla grup çekirdek kadroyu oluştursa da McEntire her zaman grubun beyni konumunda oldu.

İlk single'larını 1993 yılında ve debut albümlerini de aynı yılın sonlarında çıkardılar. Enstrümental mid tempo müzik yapısı dikkatleri onlara çabuk çevirdi, aynı zamanda 2 basist, 3 perküsyonist, vibrafon ve marimbas kullanımı da onların herhangi bir grup olmadığının kanıtı gibiydi. Grup son yeni materyal barındıran kaydını 2004 yılında yaptı bunun ardından box set ve yayınlanmamış materyalleri bulunduran 2 yayın çıktı.

Grup elemanları:

Dan Bitney
Doug McCombs
Jeff Parker
John Herndon
John McEntire

Eski elemanlar:

Bundy K. Brown
David Pajo

Diskografi:

* Tortoise (1994)
* Rhythms, Resolutions & Clusters (1995) – remix album
* Millions Now Living Will Never Die (1996)
* TNT (1998)
* In the Fishtank (1999) – EP, collaboration with The Ex
* Standards (2001)
* It's All Around You (2004)
* The Brave and the Bold (2006) – cover album, collaboration with Bonnie 'Prince' Billy
* A Lazarus Taxon (2006) – compilation box-set of rare material, 3 CDs and 1 DVD

Bu vikiyi düzenle

Reklamları görmek istemiyor musun? Şimdi abone ol

Harici Bağlantılar

API Calls