Spotify üzerinden çal YouTube üzerinden çal
YouTube videosuna geç

Çalar yükleniyor...

Spotify üzerinden skroplama mı olsun?

Spotify hesabınla Last.fm hesabını bağla ve herhangi bir Spotify uygulaması, herhangi bir cihaz veya platform üzerinden dinlediğin her şeyi skropla.

Spotify'a bağlan

Son ver
Son ver

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Last.fm'in yeni bir sürümü hazır, her şeyin pürüzsüz işlemesi için lütfen siteyi tekrar yükle.

Biyografi

  • Aktif yıllar

    1987 – 2010 (23 yıl)

  • Kurulduğu tarih

    Hemel Hempstead, Hertfordshire, England, Birleşik Krallık

  • Üyeler

    • Chris Maitland (1987 – 2002)
    • Colin Edwin (1993 – şimdiye kadar)
    • Gavin Harrison (2002 – şimdiye kadar)
    • Richard Barbieri (1993 – şimdiye kadar)
    • Steven Wilson (1987 – şimdiye kadar)

Porcupine Tree İngiliz progresif rock grubu. Grammy adayı grup Steven Wilson tarafından kurulmuştur. Müzikleri rock, psychedelia ve metal'in bir kombinasyonu olarak adlandırılabilir.

Steven Wilson ve Richard Barbieri'nin 70'lerin gruplarına olan hayranlıkları (örn. Tangerine Dream, Neu! ve Can gibi) dolayısıyla, 90'lar boyunca müziklerinde elektronik müzik etkileşimleri (özellikle trance ve krautrock) görülmüştür. 2002'de çıkardıkları "In Absentia" adındaki albümlerinden beri, grup kendine metale dönük bir keşif alanı yaratmıştır.

Canlı performanslarında Porcupine Tree her şarkı için farklı görseller sunan bir projektör kullanıyor. Bu görsel ekleme "In Absentia" turlarından sonra, Danimarka'lı bir fotoğraf sanatçısı ve film yapımcısı Lasse Hoile ile çalışmaya başlamalarıyla yapılmıştır, o günden beri de grubun görsel şöleni belirleyici özelliklerinden olmuştur.

Plak şirketi olarak Roadrunner ve Atlantik ile çalışıyor olsalar da, kendi plak şirketleri "Transmission"ı 2003'de albümlerinin bağımsız limited edition versiyonlarını yayınlayabilmek için kurmuşlardır. Grubun ayrıca kendi resmi online mağazaları da bulunmaktadır. Son albümlerini 2009'da çıkarmışlardır ve Hollanda'da progresif rock dinleyicileri tarafından son 10 yılın en iyi albümü olarak seçilmiştir.

Grup üyeleri:
* Steven Wilson – Vokal, Gitar
* Richard Barbieri – Keyboard ve Synthesizer
* Colin Edwin – Bas
* Gavin Harrison - Davul
* John Wesley - Gitar (Session eleman)

Eski üye:
* Chris Maitland - Davul

Diskografi:
Porcupine Tree bugüne kadar 12 stüdyo albümü yayınlamıştır.

* On the Sunday of Life (Temmuz 1991)
* Up the Downstair (Mayıs 1993)
* The Sky Moves Sideways (Şubat 1995)
* Signify (Eylül 1996)
* Metanoia (Aralık 1998)
* Stupid Dream (Mart 1999)
* Lightbulb Sun (Mayıs 2000)
* Recordings (Mayıs 2001)
* In Absentia (Eylül 2002)
* Deadwing (Mart 2005)
* Fear of a Blank Planet (Nisan 2007)
* The Incident (Eylül 2009)

Bu vikiyi düzenle

Reklamları görmek istemiyor musun? Şimdi yükselt

Benzer sanatçılar

Öne çıkanlar

API Calls