Spotify üzerinden çal YouTube üzerinden çal
YouTube videosuna geç

Çalar yükleniyor...

Spotify üzerinden skroplama mı olsun?

Spotify hesabınla Last.fm hesabını bağla ve herhangi bir Spotify uygulaması, herhangi bir cihaz veya platform üzerinden dinlediğin her şeyi skropla.

Spotify'a bağlan

Son ver

Last.fm'in yeni bir sürümü hazır, her şeyin pürüzsüz işlemesi için lütfen siteyi tekrar yükle.

Biyografi

  • Doğum tarihi

    10 Haziran 1950 (age 68)

Besteci, söz yazarı, yorumcu ve udi müzisyen. 1950 yılında Lübnan dağı yakınlarında amchit'te doğdu. Lübnan ulusal konservatuvarı'nda eğitim gördü. Ününü geleneksel Arap müziğini batı formlarıyla tekrar düzenlemesine ve bağımsız Filistin mücadelesine gönülden destek vermesine borçludur. Ünlü filistinli şair Mahmud Derviş'in şiirlerinden bestelediği ummi (annem), jawaz el saffar (pasaport) gibi şarkıları Arap dünyasında büyük başarı elde etti. Khalife dünya çapında pek çok konser verdi.

Lübnan, 2003 yılında khalife'ye "oh father! i'm yusuf" (baba, ben yusuf) isimli şarkısında kuran'dan bazı alıntılar yaptığı gerekçesiyle dava açtı. Şarkı mahmud derviş'in bir şiirinden esinlenilerek bestelenmişti. Davadan beraat eden Khalife 2005 yılında barışa sağladığı katkılardan dolayı Unesco tarafından ödüllendirildi.

Diskografya:

stripped bare (1980)
the bridge (1983)
dreamy sunrise (1985)
ode to a homeland (1990)
peace be with you (1990)
arabic coffeepot (1990)
summer night's dream (1992)
ahmad al arabi (1994)
jadal oud duo (1996)
dance (1995)
voyageur (1998)
magic carpet (1998)
promises of the storm (1999)
concerto al andalus (2002)
happiness (2003)
at the border (2003)
caress (2004)

Bu vikiyi düzenle

Reklamları görmek istemiyor musun? Şimdi abone ol

API Calls