Spotify üzerinden çal YouTube üzerinden çal
YouTube videosuna geç

Çalar yükleniyor...

Spotify üzerinden skroplama mı olsun?

Spotify hesabınla Last.fm hesabını bağla ve herhangi bir Spotify uygulaması, herhangi bir cihaz veya platform üzerinden dinlediğin her şeyi skropla.

Spotify'a bağlan

Son ver

Last.fm'in yeni bir sürümü hazır, her şeyin pürüzsüz işlemesi için lütfen siteyi tekrar yükle.

Biyografi

  • Doğum tarihi

    25 Temmuz 1973 (age 45)

Bendeniz asıl adı Deniz Çelik (d. 25 Temmuz 1973, Zürih, İsviçre), Türk pop müzik sanatçısı.

İsviçre'de dünyaya gelen Bendeniz Konya'nın Yeniceoba ilçesi nufusuna kayıtlıdır. Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. Lise öğreniminin ardından tekrar İsviçre'ye dönerek iki yıl boyunca büro işleri alanında bir meslek yüksekokuluna devam etti. Bir süre Türkiye’nin ilk bayan futbol takımı Dostlukspor’da oynadı.

1993 yılında müzik dünyasına giren Bendeniz; Neslihan Yargıcı'nın bir projesinde "Abajur Kız" imajıyla lanse edildi. İlk klip söz konusu imajla "Ya Sen Ya Hiç"e çekilerek ilgi uyandırdı. Ayrıca "Ya Sen Ya Hiç" adlı klibiyle dünyanın en büyük müzik televizyon kanallarından biri olan MTV'nin düzenlemiş olduğu yarışmanın Türkiye elemelerinde dört iddialı klibi geride bırakarak Avrupa elemelerine katılmaya hak kazandı. 19 ülkeden 19 klibin yer aldığı yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etme başarısını gösterdi.

1994 yılında Harun Kolçak'la "Biz" adında bir single yayınladı. 1995 yılında çıkardığı albümü "Bendeniz II", Neler Olacak, Gönül Yareler İçinde ve 80 Günde Devr-i Alem gibi hitlerle, sanatçının en iyi albümü olarak görülmektedir.

1996 yılında çıkardığı albümü "Bendeniz III", o yıldaki rock akımından etkilenmiş ve Anadolu rock soundları içeren bir albüm olmuştur.

Diskografi

Albümleri

Bendeniz I, (1993-Raks Müzik) - 19 Kasım 1993 1.000.000
Biz (single)( 1994) - 16 Ağustos 1994
Bendeniz II, (1995-Raks Neşe Müzik) - 1 Temmuz 1995
Bendeniz III, (1996-Raks Neşe Müzik) - 1 Temmuz 1996
Bendeniz'den, (1998-Raks Neşe Müzik) - 1 Mayıs 1998
Kurtulamıyorum, (1999-Universal Neşe Müzik) - 1 Kasım 1999
Bendeniz Şarkıları, (2000-Neşe Müzik) - 1 Kasım 2000
Zaman, (2001-Talent Records-E&P Dağıtım) - 30 Kasım 2001
Demedim mi, (2003-V&G) - 23 Ağustos 2003
Aşk Yok Mu Aşk, (2005-V&G) - 23 Mart 2005
Değiştim, (2006-V&G) - 12 Kasım 2006
Olsun, (2009-RMP) - 24 Nisan 2009

Single

Biz (BenDeniz & Harun Kolçak)

Video klipleri

Ya Sen Ya Hiç: Kasım 1993
Ağlayayım mı?: Şubat 1994
Kerime: Nisan 1994
Gönül Yareler İçinde: Temmuz 1995
Neler Olacak: Ekim 1995
80 Günde Devr-i Alem: Ocak 1996
Güvendiğim Dağlara Kar Yağdı: Temmuz 1996
Turnayı Gözünden Vurdum: Kasım 1996
Sanamı Kaldım: Nisan 1997
Günahlar: Mayıs 1998
Başımın Belası: Ekim 1998
Kurtulamıyorum: Kasım 1999
Satmışım: Aralık 2001
Güzeller Güzeli: Ocak 2002
Demedim Mi?: Eylül 2003
Zaman: Aralık 2003
Kırmızı Biber: Nisan 2005
Bu Baharda: Ağustos 2005
Kördüğüm: Ocak 2006
Biri Var: Kasım 2006
Tövbe De: Mayıs 2007
Cumadan Pazara..: Nisan 2009

http://www.bendenizfan.com

Bu vikiyi düzenle

Reklamları görmek istemiyor musun? Şimdi abone ol

API Calls