Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

  • Född

    14 februari 1947

  • Född

    Washington, D.C., USA

  • Död

    29 juni 1975 (28 års ålder)

Timothy Charles Buckley III. Född 14 februari 1947, död 29 juni 1975. Buckley var en experimentell sångare och musiker som blandade jazz, psykedelia, funk, soul och avantgarde.

Buckley såg sin röst, som sträckte sig fem och en halv oktaver, som ett instrument. En talang som märks främst på albumen Goodbye and Hello, Lorca och Starsailor. Han var far till Jeff Buckley som dog 1997.

Diskografi

* Tim Buckley (1966)
* Hello and Goodbye (1967)
* Happy/Sad (1969)
* Lorca (1970)
* Blue Afternoon (1970)
* Starsailor (1970)
* Greetings From L.A. (1972)
* Sefronia (1973)
* Look at the Fool (1974)

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

Externa länkar

API Calls