Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

Mogwai är en brittisk musikgrupp från Glasgow, Skottland som spelar i genren post-rock. Bandet bildades 1996 av vännerna Stuart Braithwaite, Dominic Aitchison och Martin Bulloch. Senare samma år tillkom John Cummings i bandet. Under inspelningen av debutalbumet Young Team tillkom också Brendan O'Hare från Teenage Fanclub. Han slutade strax efter inspelningen för att satsa på Macrocosmica.

Mogwai är influerade av band som Joy Division, Jesus & Mary Chain, The Cure, Pixies, My Bloody Valentine och Slint. Deras låtar är ofta långa, instrumentala stycken med stora dynamiska kontraster, ofta baserade runt en melodisk gitarr- eller basslinga. De använder sig mycket av gitarrer med olika effekter. Deras liveframträdanden är ofta våldsamt högljudda och brukar sluta i totalt rundgångskaos.

Diskografi


  • Ten Rapid 1997 (samlade inspelningar 1996-1997)

  • Young Team 1997

  • Kicking A Dead Pig 1998 (remixer, återutgiven 2001)

  • Come on Die Young 1999

  • Rock Action 2001

  • Happy Songs for Happy People 2003

  • Government Commissions 2005 (BBC Sessions 1996-2003)

  • Mr Beast 2006

  • Zidane - A 21st Century Portrait 2006

  • The Hawk is Howling 2008

  • Special Moves 2010

  • Hardcore Will Never Die, But You Will 2011

  • Earth Division 2011

  • A Wrenched Virile Lore 2012

  • Les Revenants 2013

  • Rave Tapes 2014

  • Before the Flood 2016

  • Atomic 2016

  • Every Country's Sun 2017

Bandmedlemmar

* Stuart Braithwaite - gitarr och sång
* Dominic Aitchison - bas
* Martin Bulloch - trummor
* John Cummings - gitarr
* Barry Burns - keyboard, tvärflöjt, gitarr, mm

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

Externa länkar

API Calls