Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

  • År aktiv

    1996 – 2001 (5 år)

Jumper är en framgångsrik svensk popgrupp från Kristinehamn som bildades 1996. De har haft listframgångar med låtar som "När hela världen står utanför", "Tapetklister", "Välkommen hit" och "Miljonär". Jumper vann 1996 en Rockbjörn i kategorin Årets svenska grupp. Bandet gjorde även en hyllad cover av folkkäre Jakob Hellmans låt "Hon har ett sätt", vilken bl.a nådde förstaplatsen i P3:s Sommartoppen 1997. Efter 15 års uppehåll har bandet börjat spela tillsammans igen och är nu aktuella med turné och nya singeln "Under Samma Tak".

Bandmedlemmar

* Niklas Hillbom - Sång och gitarr
* Preben Rydin - Gitarr och kör
* Martin Andersson - Bas och kör
* Jonas Moberg - Trummor
* Jan Linda Lindström - Gitarr, piano, orgel och kör

Diskografi - Album

* Jumper, 1996
* Välkommen hit, 1998
* Skyskrapa, 2000
* Guldkorn, 2007

Diskografi - Singlar

* När hela världen står utanför - 1996
* Tapetklister - 1996
* Den vägen - 1997
* Kom som en man - 1997
* Hon har ett sätt - 1997
* Hon har ett sätt (Antiloop Remix) - 1997
* Våran hemlighet - 1998
* Välkommen hit - 1998
* Solen stiger upp även idag - 1998
* Hej hej du - 1998
* Miljonär - 2000
* Tofflor & Skor - 2000
* Livet som slog in - 2000
* Under Samma Tak - 2017

Musiker :

* Dan Sundquist ("Jumper", "Välkommen Hit")
* Sveriges Radios Symfoniorkester ("Välkommen Hit")
* Jan Lundkvist ("Skyskrapa")

Producenter :

* Dan Sundquist ("Jumper", "Välkommen Hit", "Guldkorn")
* Jan Lundkvist ("Skyskrapa", "Guldkorn")

Inspelat :

* Atlantis ("Jumper", "Välkommen Hit", "Guldkorn")
* Europa Studios ("Jumper", "Guldkorn")
* The NiteSite ("Jumper", "Välkommen Hit", "Guldkorn")
* Rommarö Studio ("Skyskrapa", "Guldkorn")
* Neo Studio ("Skyskrapa", "Guldkorn")

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

API Calls