Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

Jan "Linda" Lindström, född 1965 i .
Han inledde sin musikaliska bana som låtskrivare, gitarrist och sångare i punkbandet Arabens Anus (1979-1984). Vidare ett antal år som trummis/sångare/låtskrivare i hårdrocksbandet Blue Boy. Efter diverse lokala coverband började han som basist i metalbandet Tyburn, som i samma veva bytte namn till Soulquake System. Strax därefter blev de signade av skivbolaget som 1996 släppte deras album "Angry By Nature Ugly By Choice".

Ungefär samtidigt blev han tillfrågad av det då nybildade popbandet Jumper om att spela piano/keyboard och lägga körer på deras kommande debutsingel "När Hela Världen Står Utanför". Samarbetet fungerade utmärkt och innan debutalbumet var färdiginspelat blev "Linda" fast medlem i bandet. I samband med inspelningen av Jumpers andra album "Välkommen Hit" bytte han instrument och blev gitarrist. 1999 släppte han soloalbumet "10 Songs In Stereo" där han spelar de flesta instrumenten själv. Producerade och mixade gjorde Ola Larsson.

Diskografi - Singlar
* Arabens Anus - Blommor & Bajonetter (1984)
* Jumper - När hela världen står utanför (1996)
* Jumper - Tapetklister (1996)
* Jumper - Den vägen (1997)
* Jumper - Kom som en man (1997)
* Jumper - Hon har ett sätt (1997)
* Jumper - Hon har ett sätt (Antiloop Remix 1997)
* Jumper - Våran hemlighet (1998)
* Jumper - Välkommen hit (1998)
* Jumper - Solen stiger upp även idag (1998)
* Jumper - Hej hej du (1998)
* Jumper - Miljonär (2000)
* Jumper - Tofflor & Skor (2000)
* Jumper - Livet som slog in (2000)

Diskografi - Album
* Soulquake System - Angry By Nature, Ugly By Choice (1996)
* Jumper - Jumper (1996)
* Jumper - Välkommen Hit (1998)
* Jan "Linda" Lindström - 10 Songs In Stereo (1999)
* Jumper - Skyskrapa (2000)
* Jumper - Guldkorn (2006)

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

API Calls