Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

  • Född

    3 oktober 1969 (48 års ålder)

  • Född

    Fullerton, Orange County, California, USA

Gwen Renée Stefani, född 3 oktober 1969 i Fullerton, Kalifornien, USA, är en amerikansk, sångerska, låtskrivare och skådespelerska. Stefani är sedan 1987 sångerska i bandet No Doubt. Hon är syster till musikern Eric Stefani.

Biografi

Gwen Stefani var tidigare tillsammans med No Doubts basist Tony Kanal (1987-1994). Låtarna "Don't Speak" och "Sunday Morning" handlar om deras förhållande. 2004 gav Stefani ut sitt debutalbum som soloartist, Love. Angel. Music. Baby. Samma år spelade hon Jean Harlow i filmen The Aviator.

Hon är gift med Bushs gitarrist Gavin Rossdale sedan den 14 september 2002. Med denne har hon sonen Kingston James McGregor Rossdale (född 26 maj 2006). Hon har ett eget klädmärke, LAMB.

Diskografi

Studioalbum

* 2004 – Love. Angel. Music. Baby.
* 2006 – The Sweet Escape
* 2016 - This Is What the Truth Feels Like

Singlar

* 2004 – What You Waiting For?
* 2005 – Rich Girl (med Eve)
* 2005 – Hollaback Girl
* 2005 – Cool
* 2005 – Luxurious
* 2006 – Crash
* 2006 – Wind It Up
* 2007 – The Sweet Escape (med Akon)
* 2007 – 4 in the Morning
* 2007 - Now that you got it feat. Damian Marley

Filmografi (urval)

* 2004 – The Aviator

Redigera denna wiki

API Calls