Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa
Avvisa

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

Gojira är ett progressive/death metal-band från Bayonne i Frankrike. Bandet kallade sig för Godzilla fram till år 1999. Sitt första riktiga studioalbum, Terra Incognita, släppte de 2001. Medlemmarna i bandet är Joe Duplantier som sjunger och spelar gitarr, hans bror Mario Duplantier som spelar trummor, Christian Andreu som spelar gitarr, och Jean-Michel Labadie som spelar bas. Sedan Gojiras formation har bandet inte haft några ändringar i uppställning och har släppt fyra studio album, ett live album och en dvd. Bandet är känt för sina miljörelaterade texter, musikstil och deras teman i sina texter.

Det är inte lätt att definiera genren på Gojira, men de anses oftast spela, death metal (särskilt teknisk death metal), groove metal trash metal och proggresiv metal. De jämförs ofta med band som Mastodon, Meshuggah, Sepultura, Neurosis och Morbid Angel. Gojira har inspirerats mycket av metal band som Death, Morbid Angel, Meshuggah, Metallica, Tool och Neurosis.

Diskografi

Studio albums

* 2001: Terra Incognita
* 2003: The Link
* 2005: From Mars to Sirius
* 2008: The Way of All Flesh
* 2012: L'Enfant Sauvage
* 2016: Magma

Demos

* 1996: Victim
* 1997: Possessed
* 1999: Saturate
* 2000: Wisdom Comes

Live album

* 2004: The Link Alive (CD/DVD)

Gojira spelar en teknisk och rytmisk typ av heavy metal med precisions trummor, udda rytm mönster, "start-and-stop" riffs och breakdowns. Gojira är även kända för att ha atmosfäriska element och instrumentala låtar. Deras låtar har progressiva och udda strukturer och saknar standard vers, refräng, vers låtskrivande. Sången är en blandning mellan hardcore punk skrik och death growl. Ibland är även death growls blandade med ren sång för att skapa en aggressiv men melodisk effekt.

Bandets medlemmar växte upp i Bayonne, en stad på syd väst kusten av Frankrike. Den omgivande naturen inspirerade Gojiras intresse i natur och jorden. Gojira använder sina texter för att sprida spirituell tro och vördnad för miljön.

Band medlemmar

* Joe Duplantier − sång, gitarr (1996–nuvarande)
* Mario Duplantier − trummor (1996–nuvarande)
* Christian Andreu − gitarr (1996–nuvarande)
* Jean-Michel Labadie − bas gitarr (1996–nuvarande)

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Uppgradera nu

Liknande artister

Funktioner

API Calls