Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

Eldkvarn är en svensk musikgrupp som bildades 1971 i Norrköping. Det första albumet, Elisabet, kom 1974 under gruppnamnet Piska mig hårt. Namnet Eldkvarn bytte man till 1976. Gruppen fick år 1988 en grammis för 1987 års bästa album, Himmelska Dagar.

Medlemmar

* Per "Plura" Jonsson, f. 1951, sång och gitarr, gruppens huvudlåtskrivare
* Stefan "Carla" Jonsson, f. 1953, gitarr och sång, låtskrivare
* Tony Thorén, f. 1952, bas och sång
* Werner Modiggård, f. 1952, trummor och sång
* Claes von Heijne, f. 1957, klaviaturinstrument

Tidigare medlemmar

* Curt-Åke Stefan, f. 1951, gitarr och klaviatur 1971-1979
* Wenche Arnesen, f. 1951, sång 1975-1979
* Liten Falkeholm f. 1952, xylofon, klaviatur, sång 1975-1979
* Lage Bergström, f. 1956, trummor 1974-1978
* Fredric "Fralle" Holmquist, var medlem i bandet under Utanför lagen-tiden
* Peter Smoliansky, var medlem i bandet under Utanför lagen-tiden

Diskografi

Album

* 1974 - Elisabeth (under gruppnamnet Piska mig hårt)
* 1976 - En lång het weekend
* 1978 - Pantad och såld
* 1979 - Pojkar, pojkar, pojkar
* 1980 - Musik för miljonärer
* 1981 - Genom ljuva livet
* 1983 - Tuff lust
* 1984 - Barbariets eleganter
* 1984 - Ny klubb
* 1986 - Utanför lagen
* 1987 - Himmelska dagar
* 1988 - Kungarna från Broadway
* 1988 - Vägen från Peking
* 1989 - Cirkus Broadway
* 1989 - Karusellkvällar
* 1991 - Legender ur den svarta hatten
* 1991 - Den långa färden 71-91
* 1993 - Pluralism
* 1994 - Sånger från Nedergården
* 1994 - Tempel av alkohol
* 1997 - Lyckliga tider
* 1999 - Limbo
* 2000 - Eldkvarns bästa 2000
* 2000 - En mässa, kärlekens törst
* 2001 - Död stjärna
* 2002 - Brott lönar sig alltid
* 2005 - Atlantis
* 2006 - Kärlekens Låga
* 2007 - Svart Blogg
* 2007 - Svart Gig
* 2009 - Hunger Hotell

Singlar, vinyl

* Sömnlösa Dagar/Rebellen (1976)
* Nya tider/Staden utan slut (1978)
* Sex/Mitt i ett våld
* Tuff Lust/Skrik som ett barn (1983)
* Kärlekens tunga/En sista dans (1988)
* Min brud/Våra vilda hjärtan (1988)
* Långsamt tåg/Skiss över änglarna från Cadaques (1989)
* Kärleken knackar på din dörr/Kom hit igen (1989)
* Madelene jag kommer hem/När stillheten drar sin vagn (1991)
* Vi föll genom natten/Den bästa tiden av ditt liv (1991)
* Den långa färden/Mannen i den svarta hatten/Allt som folk säger (1991)

Kuriosa

Peter Smoliansky, som tidigare var medlem i bandet, arbetar numera som pedagog på en skola.

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

Externa länkar

API Calls