Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

Björns vänner, svenskt popband från Malmö.

Bandet bildades 2001 och splittrades 2004. Trots splittringen släppte de ett år senare albumet Får ett eget liv med tidigare outgivet material blandat med äldre låtar. Skivan följdes upp av en turné under 2005, "Får ett eget liv tour 2005", också kallad "Sista fukin spelningarna forever & ever"-turnén. Låtarna som är präglade av humor skrevs huvudsakligen av sångaren Richard Schicke men också av Pelle Holmgren. Delar av bandet är även med i David & the Citizens. Skivorna gavs ut av Adrian Recordings.

I augusti 2006 genomförde (delar av) bandet en spelning på Tigeröra (strax utanför Hässleholm) där många nya låtar presenterades. Bland dessa låtar kan särskilt nämnas Skitsamma (som är en översättning av Weezers örhänge Why Bother), Spelar ingen roll och Djur, hur gör dom?

Medlemmar

* Richard Schicke - gitarr och sång
* Pelle Holmgren - gitarr och kör
* David Fridlund - trummor
* Conny Fridh - bas och kör
* Markus Slivka - klaviatur och kör

Diskografi

* 2002 Kvar på film (EP)
* 2003 Tappat halva hjärnan
* 2003 Vad skall jag med ett foto på dig (singel)
* 2004 Alexander Lukas (EP)
* 2005 Får ett eget liv
* 2006 Live på Chokladfabriken
* 2014 Märker ni ingenting alls? (EP)
* 2014 Ni har stulit våra drömmar
Officiell hemsida: www.bjornsvanner.mine.nu

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

Externa länkar

API Calls