Spelar via Spotify Spelar via YouTube
Hoppa till YouTube-video

Laddar spelare ...

Skrobbla från Spotify?

Anslut ditt Spotify-konto till ditt Last.fm-konto och skrobbla allt du lyssnar på från alla Spotify-appar på alla enheter eller plattformar.

Anslut till Spotify

Avvisa

En ny version av Last.fm finns tillgänglig, uppdatera sajten så att allt fortsätter att fungera ok.

Biografi

  • År aktiv

    1987 – present (31 år)

  • Grundat år

    Nässjö, Nässjö Municipality, Jönköping, Sverige

  • Medlemmar

Backyard Babies är en svensk rockgrupp som bildades 1987 i Nässjö. Innan de tog namnet Backyard Babies hette de Tyrant, och innan dess hade de namnet Dead Silent. Än idag är "Dead Silent" insprayat på ett elskåp i Nässjö.

Medlemmarna är Nicke Borg (lead vocals och gitarr), Andreas "Dregen" Tyrone Svensson (backing vocals och elgitarr), Johan Blomquist (bas) och Peder Carlsson (trummor) Backyard Babies har haft samma uppsättning bandmedlemmar sedan första fullängdsskivan, Diesel and Power, som kom 1994. Den var inspirerad av glamrock och sleaze, och alla medlemmarna hade långt hår. År 1998 kom deras andra studioalbum Total 13. Nu hade de övergett den glammiga stilen, klippt av sig håret, och musiken var snabbare, punkigare och argare. År 2001 kom Making Enemies is Good, en skiva som andades mer hårdrock än Total 13. Inför Stockholm Syndrome, utgiven 2003, berättade Dregen att efter en glammig skiva, en punkskiva och en hårdrocksskiva var det dags för en "sjuhelvetes djävla rock'n'roll skiva". Den 12 april år 2006 släppte de sin femte studioskiva, People Like People Like People Like Us. Den producerades av Nicke Andersson från The Hellacopters. Inom bara några veckor planerar de att släppte sin nya skiva, som vi kommer att vara självbetitlad. Deras nya låt "Fuck off and die" finns redan ute på deras Myspace, samt deras officiella hemsida.

Flera samlingsskivor har också hunnits med. Först ut var Independent Days med alla låtar från Total 13 i remastrad version, samt några låtar som endast givits ut på singel, och några livelåtar. From Demos to Demons kom därnäst och innehåller bandets gamla demoinspelningar från 1987 till 1992. Safety Pin & Leopard Skin från 2002 är en korsning mellan en samlingsskiva och en liveskiva, med några livelåtar och några rariteter. Live Live in Paris är en liveskiva som kom 2005. De har även släppt en live-DVD, Live, och en DVD-dokumentär, Jetlag. Utöver det har de även givit ut en självbiografisk bok som heter Blod, svett och dårar.

De bestämde sig år 2010 för att ta en "paus" på obestämd tid.

Diskografi
1994 - Diesel and Power
1998 - Total 13
2001 - Making Enemies is Good
2002 - From Demos To Demons
2003 - Stockholm Syndrome
2005 - Tinnitus
2005 - Live Live in Paris (live)
2006 - People Like People Like People Like Us
2008 - Backyard Babies

Redigera denna wiki

Vill du inte se annonser? Abonnera nu

Externa länkar

API Calls