Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2003 – teraz (16 lat)

Założona przez E.S. w kwietniu 2003 roku, pierwotnie jako solowy projekt, Who Dies In Siberian Slush (WDISS) stał się pełnym zespołem w 2008 roku i można go uznać za twórcę stylu rosyjskiego Funeral Death Doom. Zespół opisuje swoje brzmienie jako "czerpiąc inspirację do swojej kreatywności z rosyjskiej kultury i sprawiając, że ich muzyka jest absolutnie rosyjska w duchu." To śmiertelny żal pogrzebowego doom metalu, brzmiący jak ostatnie długie pożegnanie, malowany w bolesnych kolorach przez dźwięki flet i puzon ". Ich pogrzebowa gra Death / Doom przedstawia bardzo melodyjną, a czasem nawet delikatną stronę, wyruszającą w kierunku przepastnych growli, które mogą wywołać niepokojący i fascynujący kontrast w skomplikowanych i często delikatnych aranżacjach z wielu instrumentów.

Skład:
E.S. - wokal, gitara (2003-obecnie)
Flint - gitara (2010-obecnie)
Alexey Kraev - gitara basowa (2013-obecnie)
Anna Z. - flet (2013-obecnie)
Lubov K. - keyboards, puzon (2014-obecnie)
Igor T. - perkusja

Dyskografia:
DISCOGRAPHY
2010 “Bitterness Of The Years That Are Lost” Solitude Productions, CD
2011 “four fragments of fading life” (Split with Ego Depths) MFL Records, CD
2012 “We Have Been Dead Since Long Ago” Solitude Productions, CD
2014 “The Symmetry of Grief” (Split with My Shameful) MFL Records, CD
2017 “Bitterness Of The Years That Are Lost” (Re-recording) MFL/Solitude/FZL, Vinyl 12” LP

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls