Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Watain, szwedzki zespół muzyczny założony w 1998 roku w Uppsala, grający .

Obecny skład zespołu

* Erik Danielsson (znany również jako Daniel Eriksson) - śpiew, gitara basowa, rzadziej perkusja
* Håkan Jonsson - perkusja
* Pelle Forsberg - gitara elektryczna
* Set Teitan - gitara elektryczna (tylko występy na żywo)
* Alvaro Lillo - gitara basowa (tylko występy na żywo)

Byli członkowie zespołu

* C. Blom - gitara elektryczna (1998-2000)
* Y. - gitara basowa
* Tore Stjerna - gitara basowa (muzyk sesyjny) (2000-2002)
* John Doe - gitara elektryczna (tylko występy na żywo) (1998-2001)

Dyskografia

* (1998) - "Go Fuck Your Jewish "God." demo
* (1999) - "The Essence of Black Purity" EP
* (1999) - "Black Metal Sacrifice" Live
* (2000) - "Rabid Death's Curse"
* (2000) - "The Ritual Macabre" Live
* (2001) - "The Misanthropic Ceremonies" Split
* (2002) - "Puzzlez ov Flesh" demo
* (2003) - "Casus Luciferi"
* (2007) - "Sworn to the Dark"
* (2010) - "Reaping Death" EP
* (2010) - "Lawless Darkness"
* (2012) - "Opus Diaboli" Live
* (2013) - "All That May Bleed"
* (2013) - "The Wild Hunt"
* (2018) - "Trident Wolf Eclipse "

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls