Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2008 – teraz (13 lat)

Pod tą nazwą funkcjonują dwa zespoły: amerykański zespół doom metalowy oraz koreański zespół popowy.

1) Un (USA) został założony w 2012 roku w Seattle, w stanie Waszyngton. Grupa gra funeral doom metal, zaś długość utworów rzadko schodzi poniżej 10 minut. Do 2020 roku Un wypuścili dwa pełne albumy i kilka mniejszych wydawnictw.

Dyskografia:
2013 - Demo (demo)
2013 - Un (demo)
2015 - The Tomb of All Things
2018 - Sentiment
2019 - Coltsblood / Un (split)

Członkowie:
- Monte Mccleery - wokal, gitara
- David Wright - gitara
- Clayton Wolff - gitara basowa
- Alex Bytnar - perkusja

Bandcamp: https://unvibes.bandcamp.com/

2) UN (Korea Płd.) czyli United N-generation . Koreański zespół w którego skład wchodziło dwóch członków : Choi Jung Won i Kim Jeong Hoon .
Wydali 5 albumów . Byli aktywni od roku 2000 do 2005 . najbardziej znany i lubiany utwór to "For a Lifetime" pochodzący z ich pierwszego albumu .
Wytwórnia : Laful Entertainment .
Gatunek : RnB , k-pop , pop
Początkowo Un powstało w 1999 roku - zespół stworzyli dwaj studenci jednego z najlepszych uniwersytetów w Korei , oficjalnie jednak zespół powstał w czerwcu 2000 gdy ukazał się ich pierwszy singiel .

& Członkowie :
1. Jung Choi Won (최정원)
2. Kim Jeong Hoon (김정훈)

& Albumy :
1." Voice Mail " wydany 1 września 2000
2. " Traveling You " wydany 11 lipca 2001
3. " Extreme Happiness " wydany 14 października 2002
- " Sweet & Strong " wydany 21 sierpień 2003
4. " Reunion " wydany 29 czerwca 2004
5. " Seventy Five Centimeter " wydany 19 maja 2005
6. " Good Bye & Best " - kolekcja wydany 26 stycznia 2006

& Single :
1. " 어쩌면 " wydany 1 lipca 2004

& DVD :
1. Special Album Music Video - wydany 17 kwietnia 2003
2. Sweet & Strong - wydany 21 lipca 2005

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls