Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

The Duskfall - szwedzki zespół wykonujący melodic death metal, założony w styczniu 1999 roku w Luleå przez Glenna Svenssona i Mikaela Sandorfa, muzyka znanego wcześniej z występów w grupie Gates of Ishtar. Pierwotnie zespół nazywał się Soulash. Ich muzykę cechują thrashowe riffy, deathmetalowe groove'y oraz typowa dla göteborskiego metalu melodyka. Produkcją albumów The Duskfall zajmował się Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Dark Funeral). W czasie swojej kariery zespół miał okazję supportować takie legendy jak Slayer czy Anthrax. Grupa nie prowadziła działalności w latach 2008-2013, by następnie powrócić w 2014 z Mikaelem Sandorfem jako jedynym muzykiem ze starego składu.

Obecny skład:

Mikael Sandorf - wokal (2017-obecnie), gitara (2001-2017) (Helltrain, Gates of Ishtar)
Jakob Björnfot - gitara
Ronny Edlund - gitara
Anton Lindbäck - gitara basowa
Sebastian Lindgren - perkusja

Dyskografia:

1999 - Tears are Soulash (Demo) (Jako Soulash)
2001 - Deliverance (Demo)
2002 - Frailty
2003 - Source
2005 - Lifetime Supply of Guilt
2007 - The Dying Wonders of the World
2014 - Where the Tree Stands Dead
2018 - The Everlasting Shadows

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls