Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Septicflesh (początkowo nazywany Septic Flesh) jest greckim zespołem deathmetalowym założonym w 1990 roku w Atenach. Ich muzyka to połączenie masywnego w brzmieniu death metalu z romantyzującymi i archaizującymi aranżacjami symfonicznymi nadających zespołowi charakterystyczny styl.

W roku 2003 po opublikowaniu albumu 'Sumerian Daemons' zespół rozpadł się nie podając oficjalnie powodów. 19 lutego 2007 roku zespół obwieścił reaktywację na potrzeby Greckiego Metal Healing Festival. 3 kwietnia tego samego roku pojawiła się oficjalna informacja, iż za pośrednictwem francuskiej wytwórni płytowej Season of Mist zostanie opublikowany siódmy album studyjny zespołu. Lider kapeli, Christos Antoniou poinformował, iż na potrzeby nagrywania albumu zatrudniono orkiestrę i 80-osobowy chór oraz 32 śpiewaków.

Obecni członkowie zespołu

* Spiros Antoniou - bas, wokal
* Sotiris Vayenas - gitara, wokal
* Chris Antoniou - gitara
* Kerim "Krimh" Lechner - perkusja

Dyskografia

* Temple of the Lost Race EP, (1991)
* Forgotten Path Demo, (1991)
* Temple Of The Lost Race Demo, (1992)
* Mystic Places Of Dawn, (1994)
* Esoptron, (1995)
* Ophidian Wheel, (1997)
* The Eldest Cosmonaut EP, (1998)
* A Fallen Temple, (1999)
* Forgotten Paths (The Early Days), (1999)
* Revolution DNA, (1999)
* Sumerian Daemons, (2003)
* Communion, (2008)
* The Great Mass (2011)
* Titan (2014)
* Codex Omega (2017)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls