Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Sara Salazar (ur. 15 kwietnia 1971 r. w Madrycie) - hiszpańska piosenkarka pochodząca ze znanej cygańskiej rodziny artystycznej, młodsza siostra Juana i José z zespołu Los Chunguitos oraz Toñi i Encarny z Azúcar Moreno. Rozpoczęła karierę muzyczną w 1992 roku, kiedy wydała singiel "Achilipú". Rok później wyszedł debiutancki album Sary o tym samym tytule. W 1995 roku nagrała drugi i ostatni album studyjny jako solistka, "No Pares".
W 2000 roku utworzyła razem ze swoimi siostrzenicami Encarni i Aroą Salazar zespół Alazán, z którymi nagrała takie przeboje jak "Alcanzarás la Luna" czy "Los Latidos del Corazón". W 2013 roku odeszła z zespołu, aby znów spróbować sił jako solistka. W 2014 roku wyszedł jej pierwszy od 19 lat solowy singiel "Ay Pena, Penita, Pena". W 2018 roku powróciła do zespołu Alazán.

Dyskografia:
1993 - Achilipú
1995 - No Pares

Single:
2014 - Ay Pena, Penita, Pena
2015 - Live The Life. Vive La Vida
2017 - Si Tú Eres Mi Hombre (wersja solowa i w duecie z Carlosem Vargasem)
2017 - Me Estoy Quitando de Ti

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls