Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Rebeka (Iwona Skwarek) rozpoczęła swoją aktywność artystyczną w mieście Poznań w 2008 roku, komponując piosenki i wykonując je z użyciem keyboardu Casio. Równolegle śpiewała w zespole Hellow Dog .
W 2010 rozpoczęła współpracę z producentem Bartoszem Szczęsnym (b szczesny).

Pierwszym opublikowanym przez Rebekę jako duet utworem był remiks piosenki "Roksana" (która, warto dodać, nie została wcześniej wydana w wersji "oryginalnej"). W 2011 roku światło dzienne ujrzał singiel "Fail", wydany przez Brennnessel Records. Rebeka wydała następnie dwa kolejne single nakładem portugalskiej wytwórni Discotexas ("Stars" w 2012 roku i "Nothing To Give" w 2013 roku) oraz kolejny singiel przy współpracy z Brennnessel Records ("Melancholia", 2013).

"Hellada", deciutancka płyta długogrająca Rebeki, wydana przez Brennnessel Records, znalazła się na czołowych pozycjach wielu muzycznych podsumowań 2013 roku (np. Trójka, Onet, Brand New Anthem, T-Mobile Music) oraz zdobyła tytuł Polskiej Płyty Roku 2013 w rankingu dziennikarzy Gazety Wyborczej.

3 listopada 2014 roku Rebeka wydała samodzielnie w formie cyfrowej EP-kę "Breath", na którą składają sie dwa nowe utwory: "Breath" oraz "Into The Ground", a także remix utworu "Breath" wykonany przez południowo-koreański zespół IDIOTAPE.

www.rebekamusic.com
https://www.facebook.com/RebekaDuo

Dyskografia:
Davos (album długogrający) 2016 - ART2 Music
Breath (EP) 2014 - wydanie własne
Unconscious (singiel) 2014 - Brennnessel Records
Hellada (album długogrający) 2013 - Brennnessel Records
Melancholia (singiel) 2013 - Brennnessel Records
Nothing To Give (singiel) 2013 - Discotexas
Stars (singiel) 2012 - Discotexas
Fail (singiel) 2011 - Brennnessel Records

Ważniejsze koncerty:
2014.11 Boiler Room | Warszawa, Polska
2014.10 Zandari Festa | Seul, Południowa Korea
2014.09 Loftas Fest | Wilno, Litwa | http://youtu.be/_VOQ9tt2Jew
2014.07 Audioriver Festival | Plock, Polska
2014.07 Positivus Festival | Salacgriva, Łotwa
2014.07 Bazant Pohoda Festival | Trencin, Słowacja
2014.07 Moxxom Openair | Gorlitz, Niemcy
2014.06 Malta Festival | Poznan, Polska (support Damona Albarn'a)
2014.06 L'Allimentation Generale | Paryż, Francja
2014.06 EuropaVox Festival | Clermont-Ferrand, Francja
2014.05 The Great Escape | Brighton, UK
2013.11 Europejskie Targi Muzyczne | Warszawa, Polska
2013.10 CMJ Festival | New York, USA
2013.09 Reeperbahn Festival | Hamburg, Niemcy
2013.08 OFF Festival | Katowice, Polska
2013.07 Open'er Festival | Gdynia, Polska
2013.06 c/o POP | Kolonia, Niemcy

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

API Calls