Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Plan B, właściwie Ben Drew (ur. 22 października 1983 r. w Londynie) to brytyjski raper, piosenkarz, aktor oraz reżyser. W 2006 roku wydał debiutancki album Who Needs Actions When You Got Words, który z uznaniem został przyjęty przez krytykę. W 2009 r. wystąpił gościnnie w utworze „End Credits” duetu Chase & Status. Wydany w 2010 r. drugi album Plan B - The Defamation of Strickland Banks dotarł do 1. miejsca listy brytyjskich albumów. 18 czerwca 2011 roku Plan B wystąpił w Polsce na Orange Warsaw Festival. 16 czerwca 2012 ukaże się Ill Manors - trzeci studyjny album Plan B, będący jednocześnie soundtrackiem do wyreżyserowanego przez niego filmu o tym samym tytule.

Albumy:
* Who Needs Actions When You Got Words (2006)
* The Defamation of Strickland Banks (2010)
* Ill Manors (2012)
* The Ballad of Belmarsh (tba)

Single:
Kidz” / „Dead and Buried ”(2005)
Sick 2 Def” / „No Good” (2005)
Mama (Loves a Crackhead)” (2006)
Stay Too Long” (2010)
She Said” (2010)
Prayin'” (2010)
The Recluse” (2010)
Love Goes Down” (2010)
Writing's on the Wall” (2010)
Hard Times (feat. Elton John & Paloma Faith)” (2011)
Ill Manors” (2012)
Lost My Way” (2012)

Filmografia:
* Walking After Acconci (Redirected Approaches) (2005)
* Adulthood (2008)
* Michelle (2008)
* Harry Brown (2009)
* 4.3.2.1 (2010)
* The Defamation of Strickland Banks (tba)
* Turnout (2011)
* The Sweeney (2011)
* Ill Manors (2012)
* The Defamation of Strickland Banks (2012)
* The Devil's Dandruff (2012)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls