Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Urodzony

    5 grudnia 1966 (wiek 54)

  • Urodzony w

    Forbach, Moselle, Grand Est, Francja

Patricia Kaas (ur. 5 grudnia 1966 r. w Forbach) to francuska piosenkarka obdarzona charakterystycznym niskim głosem, której muzykę można określić jako mieszankę popu, jazzu i . Jej muzyczna kariera rozpoczęła się w roku 1987 r. wraz z wydaniem singla Mademoiselle chante le blues, który okazał się wielkim przebojem.

W 2002 r. Patricia, u boku Jeremy’ego Ironsa, zadebiutowała jako aktorka w filmie Claude’a Leloucha Piano Bar (And Now… Ladies and Gentlemen), gdzie wcieliła się w rolę nieuleczalnie chorej wokalistki jazzowej. Nagrała również ścieżkę dźwiękową do tego filmu.

16 maja 2009 roku Patricia Kaas reprezentowała Francję w finale 54. Konkursu Piosenki Eurowizji, który odbył się w Moskwie.

Dyskografia
Mademoiselle chante… 1988
Scène de vie 1990
Carnets de scène (live) 1991
Je te dis vous 1993
Tour de charme (live) 1995
Dans ma chair 1997
Rendez-vous (live) 1998
Le mot de passe 1999
Ce sera nous (live) 2000
Rien ne s'arrête… (best of) 2001
Piano Bar 2002
Sexe fort 2003
Toute la Musique… 2005
Kabaret 2008

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls