Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Necrophobic
http://www.necrophobic.net/
http://www.myspace.com/necrophobic

jest to zespół grający Szwedzki Death Metal założony w 1989 roku przez perkusiste Joakima Sternera i gitarzystę Davida Parlanda. Nazwa zespołu pochodzi od piosenki Slayera z albumu "Reign in Blood". Skład zmieniał sie bardzo często aż do nagrania pierwszego albumu, "The Nocturnal Silence" w 1993 roku.

Wraz z wokalistą/basistą Tobiasem Sidegårdem, Necrophobic wydał cztero utworową EPkę pod tytułem "Spawned By Evil" w 1996 roku. To był przedsmak nowego albumu, "Darkside", który został wydany później w tym samym roku. "Third Antichrist" został wydany w 2000 roku przez Black Mark Records. Poprzez zmiane wytwórni na Hammerheart Records album "Bloodhymns", był pierwszym wydawnictwem, które dotarło do Ameryki.

Zespół przeszedł wiele stylowych zmian. Aczkolwiek jego korzenie tkwią w Death Metalu, zespół zachaczył o Black Metal w 1997 roku albumem "Darkside", natomiast "Hrimthursum", ich piąty album, jest znów inny niż poprzednie wydawnictwa. Materiał na nim zawarty to Blackened Death Metal z wyraźną melodią.

Aktualny skład zespołu:
Tobias Sidegård: Wokal
Fredrik Folkare: Gitary
Robert Sennebäck: Gitary
Alex Friberg - Bas
Joakim Sterner: Perkusja

Dotychczasowa dyskografia zespołu:
The Nocturnal Silence (1993)
Spawned By Evil (EP) (1996)
Darkside (1997)
The Third Antichrist (1999)
Bloodhymns (2002)
Tour EP (EP) (2003)
Hrimthursum (2006)
Death To All (2009)
Womb of Lilithu (2013)
Mark of the Necrogram (2018)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls