Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Napalm Death – angielski zespół grający muzykę z gatunku grindcore i death metal, uważany za współtwórcę stylu grindcore. Powstały 1981 roku w Meriden koło Birmingham.

http://napalmdeath.org/
http://www.myspace.com/napalmdeath

Obecny skład zespołu:
*Mark "Barney" Greenway - wokal (1989-1996, od 1997)
*Mitch Harris - gitara (od 1990), wokal wspierający (od 1992)
*Shane Embury - gitara basowa (od 1987)
*Danny Herrera - perkusja (od 1991)

Byli członkowie zespołu:
*Rich Militia - wokal
*Lee Dorrian - wokal (1987-1989) (Cathedral)
*Phil Vane - wokal (1996-1997) (Extreme Noise Terror)
*Tomas "Tompa" Lindberg - wokal podczas koncertów (At the Gates, The Crown)
*Daryl "Sid" Fideski - gitara (1982)
*Robo - gitara (1982-1985)
*Justin Broadrick - gitara (1985-1987) (Godflesh, Jesu, Ice)
*Frank Healy - gitara (1987)
*Bill Steer - gitara (1987-1989) (Carcass, Firebird)
*Jesse Pintado - gitara elektryczna (1989-2004) (Terrorizer)
*Nicholas "Nik Napalm" Bullen - wokal (1982-1987), gitara basowa (1986-1987) (Scorn)
*Finbar Quinn - gitara basowa (1982-1985)
*Peanut - gitara basowa (1985-1986)
*Jim Witeley - gitara basowa (1987)
*Miles "Rat" Ratledge - perkusja (1982-1986)
*Mick "Human Tornado" Harris - perkusja, wokal wspierający (1986-1991) (Scorn, Quoit, Lull)
*Si O (Simon Oppenheimer) - gitara (1982)

Dyskografia
* Scum (1987)
* From Enslavement to Obliteration (1988)
* Mentally Murdered (1989)
* Harmony Corruption (1990)
* Mass Appeal Madness (1991)
* Utopia Banished (1992)
* The World Keeps Turning (1993)
* Fear, Emptiness, Despair (1994)
* Greed Killing (1995)
* Diatribes (1996)
* Inside the Torn Apart (1997)
* Words From the Exit Wound (1998)
* Leaders not Followers (1999)
* Enemy of the Music Business (2000)
* Order of the Leech (2002)
* Leaders not Followers, part 2 (2004)
* The Code Is Red, Long Live the Code (2005)
* Smear Campaign (2006)
* Time Waits for No Slave (2009)
* Utilitarian (2012)
* Apex Predator - Easy Meat (2015)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls