Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2000 – teraz (21 lat)

  • Założono w

    Kraków, Małopolskie, Polska

Mgła jest krakowskim projektem black metalowym, założonym w 2000 roku z inicjatywy Mikołaja Żentary, znanego z grupy Kriegsmaschine. W muzyce słychać wpływy takich kapel, jak Forgotten Woods czy Vlad Tepes. Mikołaj dość specyficznie ostrzy apetyty słuchaczy Mgły, wydając krótkie EP-ki. W 2008 został wydany pierwszy długograj.

Dyskografia:


  • 2000 Northwards

  • 2001 Necrotic

  • 2005 Crushing The Holy Trinity (Holy Spirit)

  • 2006 Presence

  • 2006 Mdłości

  • 2007 Further Down the Nest

  • 2007 Mdlosci and Further Down the Nest

  • 2008 Groza

  • 2012 With Hearts Toward None

  • 2015 Exercises in Futility

  • 2019 Age of Excuse

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls