Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2000 – teraz (18 lat)

  • Założono w

    Kraków, Małopolskie, Polska

Mgła jest krakowskim projektem black metalowym, założonym w 2000 roku z inicjatywy Mikołaja Żentary, znanego z grupy Kriegsmaschine. W muzyce słychać wpływy takich kapel, jak Forgotten Woods czy Vlad Tepes. Mikołaj dość specyficznie ostrzy apetyty słuchaczy Mgły, wydając krótkie EP-ki. W 2008 został wydany pierwszy długograj.

Dyskografia:


  • 2000 Northwards

  • 2001 Necrotic

  • 2005 Crushing The Holy Trinity (Holy Spirit)

  • 2006 Presence

  • 2006 Mdłości

  • 2007 Further Down the Nest

  • 2007 Mdlosci and Further Down the Nest

  • 2008 Groza

  • 2012 With Hearts Toward None

  • 2015 Exercises in Futility

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls