Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Imię i nazwisko Matt Gresham
Urodzony 1981 w Cambridge, Anglia.
Styl muzyki: Drum and bass; Liquid funk, Jazzstep
Artysta tworzy od 2004

Logistics to nickname Matta Gresham'a, producenta, DJ-a i twórcy muzyki drum and bass z Cambirdge w południowej części Anglii. Matt pacuje dla wytwórni Hospital Records, dla której tworzy swoją muzykę od 2004 roku. Jego styl muzyczny czerpie z dźwięków soul-owo brzmiącego d'n'b, bardziej w kierunku sceny klubowej. Styl ten został określony przez Hospital Records jako łączący przepaść pomiędzy podgatunkiem lacklustre, liquid funk, a bardziej ekscytującym dancefloor zorientowanym w kierunku drum and bass. Jego starszy brat, Dan Gresham, o pseudonimie artystycznym Nu:Tone, również tworzy muzykę w stylu dnb dla wytwórni Hospital Records, wcześniej obaj współpracowali pod nazwą Nu:Logic, zanim Matt nie rozpoczął swojej solowej kariery w branży muzycznej.

Matt dorastał na muzyce w konwencji gitarowej w stylu Rage Against the Machine oraz na elektronicznej muzyce downtempo. Wcześniej, w przeciwieństwie do swojego brata, nie był zainteresowany muzyką w stylu dnb. Zainteresowanie tym stylem powstało u niego po zapoznaniu się z "Music Box" LP wypuszczonego przez Full Cycle Records.
Jego pierwsze wydanie zostało przygotowane we współpracy z Nu:Logic przez wydawnictwo Tengent Recordings w 2003 roku. Po tym rozpoczął pracę już jako Logistics nad płytą "Come To You/Music" pod egidą Nu:Tones, Brand:nu, które doprowadziło go do podpisania kontraktu z Hospital Records. W między czasie Matt Grasham studiował grafikę na Londyńskim Uniwersytecie Goldsmiths, które zostawił dla profesjonalnej pracy nad tworzeniem muzyki sceny dnb. Z czasem stał się świetnie rozpoznawalny i znanym artystą tego stylu muzycznego. Po opuszczeniu studiów wypuścił kilka utworów, takich jak "Togheter", "Spacejam", czy "The Trip"(z "Weapon of Mass Creation"), które zwróciły uwagę kilku znanych Dj drum and bass z GB jak Grooverider, czy Andy C.

Dyskografia:
* Reality Checkpoint (2008, Hospital Records)
* Wide Lens EP (2007, Hospital Records)
* Now More Than Ever (2006, Hospital Records & Third Ear Recordings)
* Flashback / Can't Let Go (2006, Hospital Records)
* City Life EP (2006, Hospital Records)
* Blackout / Krusty Bass Rinser (2006, Hospital Records)
* Blackout / Bounce (2006, Hospital Records)
* Beatbox Master / Girl From Mars (2006, Hospital Records)
* Beatbox Master / Machine (2006, Hospital Records)
* Weapons of Mass Creation 2 Sampler (2005, Hospital Records)
* Uprock / Static (2005, M*A*S*H)
* Release The Pressure EP (2005, Hospital Records)
* Play the Game / Sin City (2005, Valve Recordings)
* Surround / Deep Joy (2004, Brand.nu)
* SpaceJam EP (2004, Hospital Records)
* Millionaire / Front To Back (2004, Innerground Records)
* I Want To Know / Hold On Be Strong (2004, Advance//d Recordings)
* Free My Soul / Replay (2004, Hospital Records)
* Come To You / Music (2004, Brand.nu)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls