Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Leaves' Eyes, norweski zespół muzyczny grający muzykę z gatunku metalu symfonicznego

http://www.leaveseyes.de/
https://www.facebook.com/leaveseyesofficial

Zespół powstał w 2003 roku z inicjatywy Liv Kristine i jej męża, Alexandra Krulla. Liv była w zespole wokalistką i przez wiele lat śpiewała w zespole muzycznym Theatre of Tragedy.

Ich debiutancki album - Lovelorn, został wydany w roku 2004. Drugi album Vinland Saga ukazał się 30 maja 2005 roku. Przedstawia on historię zasiedlenia Vinland, czyli krainy w Ameryce Północnej (ściślej: na Nowej Fundlandii) przez Leifa Erikssona. w 2016 roku Liv Kristine odeszła z zespołu, jej miejsce zajęła Elina Siirala

Muzycznie zespół jest bardzo uniwersalny grając muzykę atmospheric rock, metal symfoniczny z elementami muzyki klasycznej. Zazwyczaj treść ich utworów oscyluje wokół nordyckiej mitologii i legend czy historii.

Muzycy:

- Elina Siirala – - śpiew
- Alexander Krull - śpiew, programowanie
- Torsten Bauer - gitara elektryczna, bass
- Mathisa Röderer - gitara elektryczna
- Roland Navratil - perkusja

Dyskografia:

- Into Your Light (singiel) - 2004
- Lovelorn - 2004 (LP)
- Elegy (singiel) - 2005
- Vinland Saga - 2005 (LP)
- Legend Land - 2006 (EP)
- My Destiny - 2009 (EP)
- Njord - 2009 (LP)
- At Heaven's End - 2010 (EP)
- Melusine - 2011 (EP)
- Meredead - 2011 (LP)
- Symphonies of the Night -2013 (LP)
- King of Kings-2015 (LP)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls