Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Urodzony

    17 czerwca 1987 (wiek 31)

  • Urodzony w

    Compton, Los Angeles County, California, Stany Zjednoczone

Kendrick Lamar (urodzony 17 Czerwca 1987 roku) to raper z cieszącego się złą sławą Compton/Los Angeles, który pomimo swojego pochodzenia w swojej twórczości prezentuje alternatywę do gangsta rapu z którego słynie ta dzielnica. Należy do grupy Black Hippy wraz z Jay Rockiem, Ab-Soulem i Schoolboyem Q. Ma na koncie bardzo dobrze przyjęty album Section. 80. W 2012 roku podpisał umowę z labelem Interscope/Aftermath i wydał w nim album pt. good kid, m.A.A.d city.

Dyskografia:
Youngest Head Nigga In Charge (2003)
Training Day (2004)
C4 (2009)
O(verly) D(edicated) (2010)
Section.80 (2011)
good kid, m.A.A.d city (2012)
To Pimp A Butterfly (2015)
untitled unmastered. (2016)
DAMN. (2017)

Edytuj wiki

API Calls