Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

KęKę właściwie Piotr Siara (ur. 15 września 1983), znany również jako Kę i Kędzior.
Reprezent radomskiej sceny. Jeden z najbardziej lubianych, cenionych raperów na polskiej scenie undergroundowej.

Z numerów, które dotąd nagrał, można by było przygotować co najmniej trzy długogrające albumy. Jest współtwórcą (wraz z Kotzim) projektów: KoKę i Boa's. W 2007 ukazała się epka KoKę "Weź nas podrób",a na przełomie 2008/2009 Boa's "Boa'style". Poza tym duet Boa's udzielił się na projekcie Yochimu "Pierwsze cięcie" oraz na składance P1Sounds "Czas ruszać w Polskę".

Na przestrzeni ostatnich lat podkłady muzyczne udostępniali mu m.in: Lucky Loop, Tytuz, Wola, Kotzi, Tymek, Słowo, BobAir i wielu innych.

KęKę był również wyróżniony w drugiej edycji akcji portalu Popkiller "Młode wilki".

Dyskografia:
Takie rzeczy - 2013
Nowe rzeczy - 2015
Trzecie rzeczy - 2016
To tu - 2018
Mr KęKę - 2019

Weź nas podrób (oraz Kotzi; jako KoKę) - 2007
BoaSnake's (oraz Kotzi; jako Boa's) - 2009
Basement Disco (oraz Hase) - 2017

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Features

API Calls