Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Grav - black metalowy zespół ze Szwecji. Nieznana jest data jego powstania ani tożsamość muzyków udzielających się w jego szeregach. Nazwa projektu w języku szwedzkim oznacza grób.

Główną postacią grupy jest niejaki Sir N., multiinstrumentalista kolaborujący z takimi formacjami jak Acerbitas, Grifteskymfning, Hädanfärd, Helgedom, Svartrit czy Vanskapt.

Brzmienie zespołu jest surowe i ponure, brakuje w nim przestrzenności, co ma wzbudzić u słuchacza uczucie niepokoju czy klaustrofobii. Dość oszczędna technika oraz używanie instrumentów akustycznych pozwala określić muzykę Grav jako "unplugged black metal".

Skład:

Sir N. - wokal, gitara akustyczna, gitara elektryczna, gitara basowa (Acerbitas, Draug, Grifteskymfning, Hädanfärd, Helgedom, Svartrit, Vanskapt, ex-Dödfödd. ex-Ektoplasma, ex-Kaos Sacramentum, ex-Reverorum ib Malacht)

Byli członkowie zespołu:

Swartadauþuz - wokal, instrumenty klawiszowe, gitara elektryczna, perkusja (Azelisassath, Balwezo Westijiz, Bekëth Nexëhmü, Remigius, Summum, Urkaos, ex-Daudadagr, ex-Helgedom, ex-Svartrit)

Dyskografia:

01. Det Formlösa (2010)
02. Mental Illvilja (2011)
03. Mystikens Eskatologi (2011)
04. Dit Inget Ljus Kan Nå (EP) (2011)
05. Omhulda Ondskans Kretslopp (2013)
06. Ohelighetens Pulserande Ondska (EP) (2014)
07. Astrala Ödemarker (2016)
08. Fordærvet Djævelskab (EP) (2017)
09. Projektioner af Död (2017)
10. Tomb of Agony (2017)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

API Calls