Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Grandaddy - grupa założona w 1995 roku w Kalifornii przez pięciu mieszkańców Modesto grająca muzykę indie rock, określaną często jako Space rock. Skład początkowy: Jason Lytle, Kevin the Woof i Aaron Burtch. Po pewnym czasie do zespołu dołączyli Jimmy Fairchild i Tim Dryden. Swoją muzykę inspirowali takimi legendami jak Pink Floyd, Alan Parsons czy The Beatles. Tworzą utwory łagodne, nie unikają jednak elektroniki. W tle specyficznie zgranych gitar często słychać odgłosy natury.

Dyskografia:
Last Place - 2017
Just Like The Fambly Cat - 2006
Excerpts from the Diary of Todd Zilla - 2005
Sumday - 2003
Concrete Dunes - 2002
The Broken Down Comforter Collection - 1999
The Sophtware Slump - 2000
Under the Western Freeway - 1997

Edytuj wiki

API Calls