Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2000 – teraz (19 lat)

  • Członkowie

Flunk - zespół pochodzący z Oslo w Norwegii. Muzyka zespołu to delikatne brzmienia oscylujące pomiędzy em, , , , . Liryczne dźwięki zapakowane w piękne, gładkie elektroniczne melodie. Atutem zespołu jest wokalistka obdarzona anielskim głosem - Anja Oyen Vister. Początki Flunk datuje się na zimę 2000/2001.

Pierwszym sukcesem zespołu był cover zespołu New Order pt. Blue Monday wydany w kwietniu 2002 roku. Zaraz po nim został wydany debiutancki krążek For Sleepyheads Only. Drugim albumem zespołu był Morning Star, który ujrzał światło dzienne w maju 2004, wydany przez Beatservice Records. Trzecim albumem Flunk jest Personal Stereo wydany w maju 2007 roku. Flunk z ogromnym powodzeniem koncertuje po całym świecie i z dnia na dzień powiększa grono swoich słuchaczy. Flunk wielokrotnie odwiedził również Polskę, m.in. zagrał na LOW FI FESTIVAL w 2007 oraz 2008 roku w Bydgoszczy, w lutym 2018 roku zespół odwiedził Kraków i Warszawę.

Skład zespołu:
* Anja Oyen Vister (wokal)
* Erik Ruud (perkusja)
* Jo Bakke (gitary, bas)
* Ulf Nygaard (producent, wokal)

Dyskografia:
* For Sleepyheads Only (2002)
* Treat Me Like You Do - For Sleepyheads Only Remixed (2003)
* Morning Star (2004)
* All Day and All of the Night Remixes (2005)
* Play America (2005)
* Personal Stereo (2007)
* This Is What You Get (2009)
* Lost Causes (2013)
* Deconstruction Time Again (2015)
* Chemistry And Math (2018)

Single:
* Miss World (2002)
* Blue Monday (2002)
* On My Balcony (2004)
* Sit Down(2007)
* Silent Night(2008)
* Common Sense(2009)
* Queen of the Underground(2012)
* Cigarette Burns(2012)
* Sanctuary(2013)
* Love and halogen(2013)
* On My Balcony (rmx Sandro S)(2013)
* Blue Monday 2014(2014)
* TMTTUOT(2016)
* Petrified(2017)
* Petrified SKL Remixes(2017)
* OUTSIDERS(2017)

oficjalna strona artysty:
* http://www.flunkmusic.com/

strona producenta:
* http://www.beatservice.no/flunk.asp

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls