Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Pochodzenie: Örebro, Szwecja
Gatunek: Stoner Metal
Lata aktywne 2002 - 2005
Wytwórnia: Fuzzorama
Powiązania: Truckfighters, Greenleaf, Altar of Flies, The Jam Session, Asteroid

Firestone był stoner metalowym zespołem z Örebro w Szwecji. Działając w latach 1999-2005, są najbardziej znani z tego, że są jednym z pierwszych zespołów na szwedzkiej scenie stoner rockowej, a wielu członków zostało później członkami Truckfighters. Występowali jako support z Dio, Alice Cooper i RATT podczas ich trasy koncertowej po Szwecji na początku 2000 roku.
Zespół wydał dwie EP-ki w ciągu dwóch lat: Mexicon w 2001 r. I Stonebeliever w 2002 r. Zespół pojawił się także na splicie z Truckfighters zatytułowanym "Fuzzsplit of the Century" w 2003 r. W 2005 roku Firestone rozpadł się.
Cedermalm, wraz z gitarzystą Winfredem i producentem Nickiem, dołączył do Truckfighters. Mattias Gustafsson jest szczególnie zaangażowany w The Jam Session i Altar of Flies.

Dyskografia:
Mexicon (2001, Self-Released EP)
Stonebeliever (2002, Self-Released EP)
Fuzzsplit of the Century (Split with Truckfighters) (2003, Fuzzorama)
Muzycy:
Alex Wilén : Drums (2004 - 2005)
Mattias Gustafsson: Vocals (1999 - 2005)
Oskar Cedermalm: Guitar (1999 - 2005)
Kristina Johansson: Bass (2000 - 2003)
Andreas "AWE" Wiil: Drums (1999 - 2004)
Andreas Sonnerlid: Guitar (2000 - 2002)
Winfred Kennerkecht: Bass (2003 - 2005)
Anders W.: Guitar (2002 - 2003)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls