Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Elvis Costello & the Attractions
Rok założenia 1976
Pochodzenie Wielka Brytania
Gatunek rock
Elvis Costello & the Attractions - brytyjska grupa rockowa powstała w 1976 i działająca z przerwami do 1996. Grupa została utworzona jako zespół akompaniujacy dla Elvisa Costello.
W 2003 Elvis Costello i grupa The Attractions zostali wprowadzeni do Rock and Roll Hall of Fame.
Skład
Elvis Costello - śpiew, gitara, instrumenty kalwiszowe
Steve Nieve - instrumenty klawiszowe
Bruce Thomas - gitara basowa
Pete Thomas - perkusja
Dyskografia
1978 Live at the El Mocambo
1978 This Year's Model
1979 Armed Forces
1980 Get Happy!!
1981 Almost Blue
1981 Trust
1982 Imperial Bedroom
1983 Punch the Clock
1984 Goodbye Cruel World
1986 Blood & Chocolate
1996 All This Useless Beauty
Przypisy
Elvis Costello & the Attractions: inducted in 2003 (ang.). The Rock and Roll Hall of Fame and Museum, Inc.. .

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

API Calls