Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Urodzony

    25 marca 1982 (wiek 36)

David Bustamante ur. 25 marca 1982 w San Vicente de la Barquera, (Cantabria), piosenkarz hiszpański.
Brał udział w pierwszej edycji popularnego programu Operación Triunfo, w którym zajął trzecie miejsce. Wykonuje gatunek latynoskiego popu.

Dyskografia:
2002 - Bustamante
2003 - Así Soy Yo
2005 - Caricias Al Alma
2006 - Pentimento
2007 - Al Filo de la Irrealidad
2010 - A Contracorriente
2011 - Mío
2014 - Vivir
2016 - Amor de los Dos
2019 - Héroes en Tiempos de Guerra

Najnowszą płytę promuje singiel "Héroes".
Oficjalna strona artysty to: www.bustamanteoficial.com

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls