Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Beata Polak– polska perkusistka, producentka muzyczna.

Absolwentka Akademii Muzycznej w Poznaniu na Wydziale Instrumentalnym w klasie perkusji. Ukończyła również szkołę muzyczną I stopnia w klasie fortepianu i II stopnia w klasie rytmiki i perkusji. Nauczycielka perkusji w Zespole Szkół Muzycznych w Poznaniu. W 1997 roku na festiwalu Węgorzewo otrzymała nagrodę dla "Największej indywidualności festiwalu".

Beata Polak należała niegdyś do zespołów Syndicate, Armia, Zbylaki i Sunguest. Współpracowała oraz występowała gościnnie lub w zastępstwie z takimi wykonawcami i grupami muzycznymi jak: Sweet Noise, Maryla Rodowicz, Arka Noego, Houk, Tomasz Budzyński, Acid Drinkers. Obecnie jest członkinią grup 2Tm2,3, projektów Tomasz Budzyński, Mister Z.U.B., Koty oraz Wolf Spider.

Dyskografia:

Sweet Noise – Getto (1997, singel)
Maryla Rodowicz – Przed zakrętem (1999)
Syndicate – Head Over Heels (1999)
Armia – Droga (1999)
2Tm2,3 – 2Tm2,3 (1999),
Armia – Soul Side Story (2000)
2Tm2,3 – Pascha 2000 (2000)
2Tm2,3 – Pascha 2000 Tour (2000)
Arka Noego – Mama tata mam 2 lata! (2001)
Armia – Pocałunek mongolskiego księcia (2003)
2Tm2,3 – Propaganda Dei (2004)
2Tm2,3 – dementi (2008)
Tomasz Budzyński – Luna (2008)
Sunguest – Labirynt (2008)
2Tm2,3 – Koncert w teatrze (2009)
Michał Szpak – Byle być sobą (2015)
V - Wolf Spider (2015)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

API Calls