Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

Architects - kwintet, grający mieszankę Metalcore'u i mathcore'u, założony w Brighton w Anglii,
Po starcie w 2005 roku grupa nagrała swój debiutancki album "Nightmares", który wywołał burze na lokalnej scenie metalowej i cieszył się dużym uznaniem.
Wtedy w skład zespołu wchodzili jeszcze Matt Johnson (wokal) i Tim Hillier - Brook (gitara).
W 2007 "Architekci" zyskali nowego lidera Sama Cartera, który jest aktualnym wokalistą grupy. Nieco później do zespołu dołączył gitarzysta Ali Dean.
Ich druga płyta "Ruin" ukazała się w czerwcu 2007 roku.
W 2008 grupa podjęła współpracę z Dead Swans, która zakończyła się sukcesem w postaci albumu "Connor Hehir".
Jednak największą popularność Architects zyskali dzięki płycie " Hollow Crown" wydanej na początku 2009 roku.
Pierwsze co rzuca się w uszy, to potężne brzmienie, ostre i szybkie jazdy podbite blastami, monumentalne, ciągnące się zwolnienia, a także hardcore’owe motoryki. Mathcore zszedł nieco na drugi plan, stanowi jedynie uzupełnienie stylu Architects, który dzięki tej płycie mocno wyewoluował.

Dyskografia:
2006 - Nightmares
2007 - Ruin
2008 - Architects / Dead Swans E.P
2009 - Hollow Crown
2011 - The Here And Now
2012 - Daybreaker
2014 - Lost Forever // Lost Together
2016 - All Our Gods Have Abandoned Us
2018 - Holy Hell

Aktualni członkowie zespołu:
* Sam Carter - wokal
* Dan Searle - perkusja
* Alex "Ali Dino" Dean - bas
* Adam Christianson - gitara rytmiczna
* Josh Middleton - gitara prowadząca

Byli członkowie:
* Tom Searle (zmarły) - gitara prowadząca/keyboard
* Tim Hillier-Brook – gitara rytmiczna
* Matt Johnson - wokal
* Tim Lucas - bas

http://www.myspace.com/architectsuk

http://www.facebook.com/architectsuk

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Ulepsz teraz

Podobni wykonawcy

Aktualności

API Calls