Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2000 – teraz (18 lat)

http://www.myspace.com/antigama
http://www.facebook.com/Antigama

Grupa powstała w 2000 roku w Warszawie z inicjatywy perkusisty Krzysztofa Bentkowskiego (Sparagmos, Damnable), oraz gitarzysty Sebastiana Rokickiego (Different State, Garden Of Worm). Tuż po dołączeniu wokalisty Łukasza Myszkowskiego (Sparagmos, In) i basisty Macieja Morusa (Starzy Singers, Mały Szu, DJ Chuj).
Antigama rozpoczeła prace nad pierwszym albumem pt. "Intellect Made Us Blind" wydanym w 2002 roku przez białostocką wytwórnię Selfmadegod Records, poprzedzony materiałem demo pt. Sweet Little Single (2001 rok). W kolejnych latach styl grupy zaczął ewoluować z grindcore'u w stronę eksperymentalnej muzyki metalowej z elementami technicznego mathcore'u. W 2004 roku ukazał się album "Discomfort", który przyniósł ostrzejsze brzmienie, natomiast w listopadzie 2005 roku został wydany album "Zeroland", który pozostaje jednym z najlepszych albumów w karierze grupy Antigamy po dziś dzień. Dzięki niemu grupa została zauważona przez Relapse Records, co zaowocowało podpisaniem kontraktu w 2006 roku i wydaniem w 2007 roku albumu "Resonance", który został dostrzeżony na świecie. Antigama dostała łatkę "reformatorów grindcore'a". Na początku 2008 roku z grupy odchodzi Łukasz Myszkowski, wokalista oraz kompozytor elektroniki. Zostaje zastąpiony przez Nick'a znanego z Blindead. W 2009 roku razem z Nick'iem grupa wydaje album "Warning" pozytywnie przyjęty przez krytyków. Na początku 2010 roku niespodziewanie do grupy wraca Łukasz Myszkowski. Obecnie Antigama pracuje nad nowym materiałem, który ma się ukazać na początku 2011 roku.

Obecny skład zespołu
* Sebastian Rokicki - gitara elektryczna (ex-Dissection)
* Paweł Jaroszewicz - instrumenty perkusyjne (ex-Vader, Christ Agony, Crionics, Lost Soul, Hell-Born, Soul Snatcher, Thy Disease)
* Łukasz Myszkowski - śpiew (ex-Sparagmos)
* Sebastian Kucharski - gitara basowa

Dyskografia:
* Intellect Made Us Blind (2002)
* Siekiera (2003)
* Discomfort (2004)
* East Clintwood (2004)
* Blastasfuck (2004)
* The World Will Fall Soon And We All Going To Die(2004)
* Radiation Sickness (2005)
* Zeroland (2005)
* Roots Of Chaos (2006)
* Slimewave Series Volume 3 (2007)
* Split w/ Drugs Of Faith (2007)
* Split 7" w/ Pig Destroyer / Coldworker
* Resonance (2007)
* Split w/ Nyia (2007)
* Slimewave Compilation (2008)
* Warning (2009)
*9 Psalms of An Antimusic To Come (2012) Split z Psychofagist
*Stop The Chaos (2012) EP
*Meteor (2013)
*Antigama/The Kill/Noisear (2013) split
* The Insolent (2015)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls