Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

http://www.amberasylum.com/
http://www.myspace.com/amberasylum

Amber Asylum to grupa z San Francisco, do której miano "grupa - kameleon" pasuje niemalże idealnie. Założona przez kompozytora, wokalistkę i multiinstrumentalistkę, Kris Force, skupia takich twórców muzycznego undergroudu, jak (w nawiasach podano nazwy zespołów, z jakich wywodzą się poszczególni członkowie Amber Asylum): Steve Von Till (z zespołu Neurosis), Annabel Lee (Blood Axis), Martha Burns, Jakie Perez Gratz (Gray/Giant Squid/Asunder), Erica Stoltz (Lost Goat), Wendy Farina, Lorraine Rath (The Gault), Sarah Schaffer (Weakling), John Cobbet (Hammers of Misfortune/Ludicra), Eric Wood (Man Is The Bastard, Bastard Noise, Leila Abdul Rauf (Saros).
Muzyka Amber Asylum to oryginalna mieszanka muzyki neoklasycznej i dark ambientu. Charakterystyczne brzmienie wiolonczeli i skrzypiec niesie ze sobą romantyczną aurę, która zapada w pamięć.

Dyskografia:
1. Anthology 1995-2015 (2015, Prophecy Productions)
2. Sin Eater (2015, Prophecy Productions)
3. Bitter River (2009, Profound Lore Records)
4. Still Point (2007, Profound Lore Records)
5. Garden Of Love EP, (2006, Paradigms Recordings)
6. GardenOfLove/AutonomySuite/StillPoint 10" vinyl EP, (2005, Self Released)
7. The Supernatural Parlour Collection (2000, Release Entertainment)
8. Songs Of Sex And Death (1999, Release Entertainment)
9. The Natural Philosophy Of Love (1997, Release Entertainment)
10. Frozen In Amber (1996, Elfenblut/Misanthropy) (wydane ponownie 2003, Neurot Recordings)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Zewnętrzne linki

API Calls