Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Urodzony

    12 lipca 1988 (wiek 31)

  • Urodzony w

    New York, New York, Stany Zjednoczone

Nano (ナノ) artystka Utaite.
Urodziła się 12 lipca w Nowym Jorku. W wieku 14 lat wróciła do Japonii. Potrafi śpiewać w dwóch językach (angielskim i japońskim) znana jest ze swojego dość silnego chłopięcego głosu. Przez to, że nie ujawnia swojej twarzy często mylona jest z mężczyzną.

w latach 2007-2009 była aktywna na YouTubie. 14 marca 2012 roku miała swój oficjalny debiut jako piosenkarka śpiewając w wytwórni flying DOG. 16 marca 2013 roku miała swój pierwszy koncert.

Jej piosenki wykorzystane były w anime
Now or Never jako opening do anime Phi Brain: Kami no Puzzle - Orpheus Order-hen
No pain, No game jako opening do anime Btooom!
Born To Be jako ending do anime Mahou Sensou

Dyskografia:
ALBUMY:
~Nanoir (14 marca 2012)
~N (27 luty 2013)
~Remember your color (Live album) (5 czerwca 2013)
~Rock On. (28 styczeń 2015)
~The Crossing (31 maj 2017)
SINGLE:
~"Now or Never" (23 maj 2012)
~"No Pain, No Game" (10 październik 2012)
~"Nevereverland" (6 kwiecień 2013)
~"SAVIOR OF SONG" (30 październik 2013)
~"Born to Be" (19 luty 2014)
~"INFINITY≠ZERO / SABLE" (23 lipiec 2014)
~"Bull's Eye" (28 październik 2015)
~"DREAMCATCHER" (2 listopad 2016)
~"MY LIBERATION / PARAISO" (2 luty 2017)
~"Utsushiyo no Yume (nano ver.)" (22 sierpień 2018)
~"Star light, Star bright" (21 listopad 2018)
~"Kemurikusa" (6 luty 2019)

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Podobni wykonawcy

Features

API Calls