Odtwarzanie przez Spotify Odtwarzanie przez YouTube
Przejdź do wideo YouTube

Ładowanie odtwarzacza...

Scrobblujesz ze Spotify?

Powiąż swoje konto Spotify ze swoim kontem Last.fm i scrobbluj wszystko czego słuchasz z aplikacji Spotify na każdym urządzeniu lub platformie.

Powiąż ze Spotify

Usuń
Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Dostępna jest nowa wersja Last.fm, aby wszystko działało poprawnie, przeładuj serwis.

Biografia

  • Lata aktywności

    2005 – teraz (14 lat)

  • Członkowie

    • イワイエイキチ (2005 – teraz)
    • 中島優美 (2005 – teraz)
    • 坂本夏樹 (2010 – teraz)
    • 阿部耕作 (2005 – teraz)

Chili Nuruwaka
Miejsce urodzenia Japonia Flaga Japonii
Gatunek Rock
Okres działalności 2005
Wytwórnia Capitol Music (2005-)
FlyingStar Records (2010-2011)
Yamamichi Records (2011-)
Biust biurowy (2005-2009)
Flying Machine (2010 - 2011)
Iroha Music Publishing (2011-)
Oficjalna strona Chirinuruwowaka oficjalna
Member Yu (wokal gitarowy)
Iwai Eichi (baza)
Kosaku Abe (perkusja)
Były członek Harato Miyashita (gitara)
Natsuki Sakamoto (gitara)

Chirinuruwowaka to japoński zespół rockowy . Członek Iroha Music Publishing.

Zarys

W 2005 r. Yuu Nakajima, który w tym czasie został zarejestrowany w GO! GO! 7188, skupił się na perkusistce kolekcjonerskiej Kosaku Abe, basistie sesyjnej Iwai Eichi, który wspierał wielu znanych muzyków, oraz Założony przez czterech nowych członków, Osamu Miyashita, nowego gitarzystę wybranego podczas przesłuchania . Po czterech latach bezczynności cztery osoby rozpoczęły pracę jesienią 2010 r. wraz z drugim gitarzystą Natsuki Sakamoto w imieniu Miyamoto. Sakamoto wycofał się w 2016 r. I jest teraz aktywny w trzyosobowej organizacji .

Początkowo zaczęło się jako drugi solowy album Nakajimy Yumi, ale z pomysłem Nakajimy „Chcę zbudować poważny zespół, który łączy w sobie młodą moc”, będę pasował. Najpierw zapraszam Iwai Eichi, którego Nakajima znał tylko ze źródła dźwięku, na występy Gobun i Tour Budokan w GO! GO! 7188 i spotykają się po raz pierwszy. Następnie składam formalną ofertę i Iwai dołącza jako baza. Następnie, po sesji z kilkoma perkusistami, Kosaku Abe, który brał udział w solowym albumie Nakajima Tentenkaku, dołączył jako perkusista. Na koniec przeprowadzono przesłuchanie gitarzysty i dołączył do niego Haruto Miyashita, który miał wówczas 20 lat.

Nazwa zespołu pochodzi od piosenki . Stało się tak, ponieważ Nakajima usłyszał, że Iroha Niho-no-Iru, Wakayo … został oddzielony od „Iroha-hoho, I'm Worried …” i podobał mu się dźwięk i język. Nazwa zespołu została zebrana w opinii „jednej postaci symetrycznej lewej i prawej” do momentu tuż przed końcowym spotkaniem z nazwą zespołu i zdecydowano, że każdy członek przedstawił swoje plany, ale Nakajima na ostatnim spotkaniu z nazwą zespołu Stał się obecną nazwą zespołu, zdecydowanie polecając „Chiri Nuruwaka”. Znany jako „Wowaka” .

W przeciwieństwie do GO! GO! 7188, który tylko komponuje, Yumi Nakajima pracuje nad kompozycją wszystkich piosenek .

Podczas występów na żywo można zagrać solowy album Nakajimy „Ten no Miku”.
Członek

Yuu / Yumi Nakajima (Yumi Nakashima)
Wokal, opłata za gitarę. W Chirinuruwaka pisze i komponuje większość piosenek . Urodzony 1 grudnia 1979 r. Urodzony w mieście Kagoshima, prefektura Kagoshima.
Dawny wokal GO! GO! 7188, gitara . Poprzedni pseudonim w zespole to „Chile” . Obecnie „Yu-chan” i „Nauczyciel”. Nie jest dobry w rodzynkach.
Eiichi Iwai
Baza . Urodzony 9 maja 1969 r. Urodzony w Kitakyushu City, Prefektura Fukuoka.
Po pracy jako basista w Z-BACK, od 1995 roku brał udział w pracach i trasach koncertowych wielu artystów, w tym Hayashi Shiina, Hiroshi Takano, Suneohair, ACIDMAN, YUI i innych, jako muzyk sesyjny i producent muzyczny . Poprzedni pseudonim w zespole to „Lider” .
Kobe Abe
Ładowanie bębnów . Urodzony 30 lipca 1966 r. Urodzony w prefekturze Kanagawa.
Były członek KOLEKTORÓW. Inne działania obejmują LOVE JETS, TEXAS TAXIS, TAIJI at THE BONNET oraz qps (Uwaga 2) . Poprzedni pseudonim w zespole to „Nuruwo Senpai” .

Były członek

Harato Miyashita
Opłata za gitarę. Urodzony 8 lutego 1985 r. Urodzony w prefekturze Nagano.
Aktywny jako wokalista i gitara dla zespołu MIMITTO, brał udział w solowym projekcie H ZETT M dla Masami Hizuki PE'Z. O uczestnictwie w Chiri Nuruwaka zadecydowało przesłuchanie . Pseudonim w zespole brzmiał „Bocchan” .
Wycofany, gdy zespół został zawieszony i nie wziął udziału po ponownym uruchomieniu w 2010 r..
Natsuki Sakamoto
Opłata za gitarę. Urodzony 28 sierpnia 1985 r. Urodzony w prefekturze Wakayama.
Po pracy jako gitarzysta sesyjny dołączył do Miyashity, który opuścił grupę w styczniu 2011 roku jako drugi gitarzysta. Ogłoszono wycofanie w styczniu 2016 r. .
Oprócz Chile Nuruwaka zespół She Her Her Hers powstał w sierpniu 2011 roku . 20 lutego 2017 r. Po wycofaniu się, wraz z Kazuya Nagami z „wszechświata”, Yuuki Tanaka z dawnej „Lampy” i Rika Kishino z dawnej „NMB48” założyli zespół rockowy Over The Top w czerwcu tego samego roku. Duży debiut DREAMUSIC, ale rozwiązany w styczniu 2018 r., Ponieważ Kishino wycofał się z małżeństwa.
Obecny pseudonim to „Nacky”.

Kariera

2005
13 czerwca odbył się pierwszy występ na żywo w CLUB251, domu na żywo w Shimokitazawa.
15 lipca powstała oficjalna strona internetowa.
28 września Toshiba EMI wydała album „Iroha” .
W listopadzie odbyła się pierwsza trasa koncertowa „Jazzington”.

2006
15 maja utwory BM wydały singiel „New Moon”.

2010 r
W styczniu dołączyła Natsuki Sakamoto jako następca gitarzysty Haruhi Miyashita, który opuścił zespół podczas zawieszenia działalności i zaczął jako nowy Chirunulowaka we wrześniu.
W grudniu krajowa trasa koncertowa „Rockin Tour!

2011 r
W styczniu ukazał się singiel „White Hall”.
20 kwietnia ukazał się mini album „Shiroana”, w tym „White Hall”, oraz ogólnokrajowa trasa koncertowa „Shiroanago Tour”.

2012
27 kwietnia ukazał się album „Ayaka Yoshi”.
7 maja pojawił się w audycji Ustream „Oil in Life vol.34”.
20 maja odbyła się ogólnokrajowa trasa koncertowa „Wow from the Flower Tour”.
27 czerwca PS3 „Twilight Hour Asha atelier-Alchemist of the Twilight Earth” dostarczył piosenkę „The Star of Blue”.
5 sierpnia odbył się pierwszy projekt anty-van „Wakaka Mamire”. Od tego czasu odbywa się jako „Wowaka i Dareka”.
14 grudnia odbyła się ogólnokrajowa trasa koncertowa „Slider Man Tour”.

2013
18 lutego ukazał się akustyczny album na żywo „Anpragudo-Official Pirate Edition”.
14 kwietnia powstała oficjalna strona mobilna dla Chiri Nuruwaka.
20 kwietnia ukazał się album „Analog”.
26 kwietnia zaczęło nadawać radio internetowe „Yu no Bsai”.
18 maja odbyła się ogólnokrajowa trasa koncertowa „Spring Snake Bread Tour”.
27 czerwca rozdano „Cukierki w kolorze mleka” i „Słodką ucztę” na otwarcie i zakończenie PS3 „Esca & Rosie's Atelier-Twilight Sky Alchemist”.
29 sierpnia wideo na żywo i źródło dźwięku na żywo „Permanent-Tokoshie-”, „Iromeki” i „Chain” będzie dystrybuowane przez Tetsujin Karaoke.
23 września, comiesięczna trasa „Patrz! Patrz! Tokage no Kokoro”.
20 listopada „Cukierki w kolorze mleka”, „Aoi no Hoshi” i „Sweet Reward” zostaną nagrane na płycie DVD „BD Atelier Series Gust Premium Live-Twilight World Music Society”.

2014
25 kwietnia album „it” został wynajęty.
2 maja zaplanowana jest trasa krajowa „Haru Chili Tour 2014”.
17 lipca dostarczył muzykę do PS3 „Shari's Atelier-Twilight Sea Alchemist”.
24 i 31 października odbył się solowy koncert „Kontynuuj wowaka goły! '14”.
W grudniu odbyła się Tomeihan One-Man Tour „Wowaka Full Course 2014”.

2015 r
3 marca Tokio i Shimokitazawa SHELTER zagrali solowy koncert z Akasic.
22 kwietnia ukazał się album „Ao Ao”.
Krajowa trasa koncertowa „Ariga 10 Festival” rozpoczęła się 13 czerwca z okazji 10-lecia zespołu .

2016 r W styczniu gitarzysta Natsuki Sakamoto ogłosił wycofanie.
13 maja ukazał się album „ShowTime”.
Krajowa trasa koncertowa „LiveTour2016 -ShowTime-” odbędzie się od czerwca.

2017 r 10 maja ukazał się album „Mam dla ciebie przyszłość”. Z tą samą pracą odbyła się ogólnokrajowa trasa koncertowa „OctopusTour 2017”.

2018 r 10 maja ukazał się album „Non-Fiction”.

Dyskografia
Single
Data wydania Tytuł Norma Standardowy numer katalogowy Przebieg Uwagi
15 maja 2006 r. New Moon CD bmcd-1014

Ograniczona sprzedaż w oficjalnej sprzedaży wysyłkowej i na żywo. Niedostępny
2 stycznia, 12 stycznia 2011 Ograniczony singiel White Hall Chaku-Uta (R), pełny (R) i jednoczesna dystrybucja na PC.
Album
Data wydania Tytuł Norma Standardowy numer katalogowy Przebieg Uwagi
1 września 28 I 2005 CD Iroha TOCT-25739

Edycja limitowana pierwszej edycji z futerałem
Oricon 54., 4 występy
2 kwietnia 20, 2011 White Hole CD VICB-60074

Oricon 70. najwyższy
3 kwietnia 27, 2012 Ayasero CD YAMA-0001

Wydany tylko w sklepach internetowych i na żywo.
4 kwietnia 2013 r. Analogowa płyta CD YAMA-0003

5 kwietnia 2014 r. CD YAMA-0004

Top Oricon 212
6 kwietnia, 22 kwietnia 2015 Ao Ao CD YAMA-0007

7 maja 13 maja 2016 ShowTime CD YAMA-0009

8 maja 10, 2017 CD YAMA-0010 na twoją przyszłość

9 maja, 10 maja 2018 r. Płyta non-fiction YAMA-0011

Edytuj wiki

Nie chcesz oglądać reklam? Subskrybuj teraz

Podobni wykonawcy

Features

API Calls