A new version of Last.fm is available, to keep everything running smoothly, please reload the site.

Related Tags

Кристијан Габровски, во раните деведесетти многу попознат како Ристо Бомбата (роден во Прилеп), е македонски музичар, пејач, тесктописец и композитор. Во почетокот на деведесеттите, заедно со Борче Шабановски и Валентино Лаучоски, настапуваат под името „Ристо Бомбата и Кучешка тенија“ и достигнуваат огромна популарност. Нивните касети биле продадени во повеќе од 50.000 примероци и своевремено биле една од најпопуларните групи кај младите, но и кај постарите Македонци.

Денес, Кристијан е присутен на македонската музичка сцена пишувајќи и компонирајќи песни на… read more

Top Tracks

Similar Artists

Don't want to see ads? Subscribe now

Don't want to see ads? Subscribe now

Top Listeners

People Listening Now

API Calls