Çalar yükleniyor...

Son ver

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

We’re currently migrating data (including scrobbles) to our new site and to minimise data disruption, we’ve temporarily suspended some functionality. Rest assured, we’re re-activating features one-by-one as soon as each data migration completes. Keep an eye on progress here.

Black To Comm, Almanya'nın Hamburg şehrinden çıkmış bir müzik oluşumudur. Marc Richter'a ait olan bu solo proje serbest caz, ambient ve drone gibi türleri birbiri içerisinde harmanlayan deneysel bir müzik tarzına sahiptir. Dekorder isimli müzik şirketine bağlı olan Black To Comm'ın müziğinde yoğun ses örüntülerinden oluşan bir fon, eski, enstrumental ve bulanık kayıtlar, saykodelik ve elektronik tonlarla birbirini tekrar eden hipnotik bir yapı mevcuttur. Bu belirgin olmayan alternatif tonlar bir zıtlığı, çelişkiyi, duygu karmaşasını ve ürpertiyi yansıtırken, bunu sadece işitsel değil, görsel alana da taşımaktadır. İlk uzun çaları 2006'da çıkan Rückwärts Backwards olmakla birlikte, 2009'da çıkan Alphabet 1968 isimli albümle de dikkat çekmiştir. 2009'dan bu yana Type, Digitalis gibi müzik şirketleriyle de çalışmaktadır.

-

Diskografi:

2003 - Black To Comm 10"

2005 - As Bambi Grew Older The Little White Spots On His Back Disappeared (Single)

2006 - Levitation / Astoria 7"

2006 - Rückwärts Backwards

2007 - Black To Comm / Aosuke

2007 - Machinefabriek/Black To Comm - Stofstuk / Stickstoff 7"

2007 - Wir Können Leider Nicht Etwas Mehr Zu Tun…

2008 - Fractal Hair Geometry

2009 - Alphabet 1968

2009 - Wave UFO 7"

2009 - Charlemagne & Pippin

2009 - Incidents 7"

2010 - Coldplay, Elvis & John Cage

2012 - Earth (Music for the film Earth by Ho Tzu Nyen)

-

http://www.blacktocomm.org

http://www.dekorder.com

Öne çıkanlar

API Calls