Ładowanie odtwarzacza...

Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

René Aubry - francuski kompozytor, urodził się w 1956 roku.Multiinstrumentalista znany z łączenia klasyki z nowoczesnymi instrumentami (syntezatory itp.). Jego kompozycje są melodyjne, wpadające w ucho. Jego muzyka jest wykorzystywana w sztuce audiowizualnej, czy pokazach tanecznych. Komponował dla takich choreografów jak: Carolyn Carlson, Pina Bausch czy Philippe Genty.

Skomponował również muzykę do kilku filmów:

La Révolte des enfants (1989)
Killer Kid (1994)
Malabar Princess (2004)

Dyskografia:

Libre parcours (1990)
La révolte des enfants (1991)
Après la pluie (1993)
Killer Kid (1994)
Ne m'oublie pas (1995)
Signes (1997)
Plaisirs d'amour (1998)
Invités sur la terre (2001)
Seuls au monde (2003)
Projection privée (2004)
Mémoires du futur (2006)
Play time (2008)

Aktualności

API Calls