Ładowanie odtwarzacza...

Usuń

As your browser speaks English, would you like to change your language to English? Or see other languages.

Biografia

Architects - kwintet, grający mieszankę Metalcore'u i mathcore'u, założony w Brighton w Anglii,
Po starcie w 2005 roku grupa nagrała swój debiutancki album "Nightmares", który wywołał burze na lokalnej scenie metalowej i cieszył się dużym uznaniem.
Wtedy w skład zespołu wchodzili jeszcze Matt Johnson (wokal) i Tim Hillier - Brook (gitara).
W 2007 "Architekci" zyskali nowego lidera Sama Cartera, który jest aktualnym wokalistą grupy. Nieco później do zespołu dołączył gitarzysta Ali Dean.
Ich druga płyta "Ruin" ukazała się w czerwcu 2007 roku.
W 2008 grupa podjęła współpracę z Dead Swans, która zakończyła się sukcesem w postaci albumu "Connor Hehir".
Jednak największą popularność Architects zyskali dzięki płycie " Hollow Crown" wydanej na początku 2009 roku.
Pierwsze co rzuca się w uszy, to potężne brzmienie, ostre i szybkie jazdy podbite blastami, monumentalne, ciągnące się zwolnienia, a także hardcore’owe motoryki. Mathcore zszedł nieco na drugi plan, stanowi jedynie uzupełnienie stylu Architects, który dzięki tej płycie mocno wyewoluował.

Dyskografia:
2006 - Nightmares
2007 - Ruin
2008 - Architects / Dead Swans E.P
2009 - Hollow Crown
2011 - The Here And Now
2012 - Daybreaker
2014 - Lost Forever // Lost Together

Aktualni członkowie zespołu:
* Sam Carter - wokal
* Tom Searle - gitara prowadząca
* Dan Searle - perkusja
* Alex "Ali Dino" Dean - bas
* Adam Christianson - gitara rytmiczna

Byli członkowie:
* Tim Hillier-Brook – gitara rytmiczna
* Matt Johnson - wokal
* Tim Lucas - bas

http://www.myspace.com/architectsuk

http://www.facebook.com/architectsuk

Edytuj wiki

API Calls