Version 9

POLISH:

Sweet Noise - polska grupa muzyczna wykonująca hard rock z wpływami hardcore i muzyki elektronicznej. Ostatnio coraz bardziej skłania się w stronę metalu alternatywnego. Obecnie zespół pracuje nad swoim piątym studyjnym albumem. Ze Sweet Noise powiązane jest Noisenation - zgrupowanie młodych artystów, wspieranych przez zespół. Oficjalna strona zespołu: www.sweetnoise.org .


Muzycy:
* Piotr Mohamed “Glaca” - śpiew
* Tomasz Osiński “Magic”, “Mały” - gitara elektryczna
* Henry Tod - gitara basowa
* Tomasz Kościelny “Kostek” - DJ
* “Fala” - gitara elektryczna
* “Rybak” - instrumenty perkusyjne
* Vahan Bego - scenografia


Dyskografia:

LP
* (1995) Respect (CD Izabelin Studio)
* (1996) Getto (CD Izabelin Studio, Polygram Polska)
* (1997) Ghetto (CD Polygram Polska)
* (1998) Koniec Wieku (CD Universal Music Polska)
* (1999) The End Of Century (CD Universal Music Polska)
* (2002) Czas Ludzi Cienia (CD Jazz’n’Java, Noise INC., pomaton EMI)
* (2003) Revolta (CD Jazz’n’Java, Noise INC., pomaton EMI)
* (2003) Revolta/ Czas Ludzi Cienia (Jewel Box CD Jazz’n’Java, Noise INC., pomaton EMI)

SP
* (1994) Godność (SP)
* (1995) Cisza (SP)
* (1996) Wyżej (SP)
* (1996) Bruk (SP)
* (1997) Ghetto (SP)
* (1998) W Imię Boga (SP)
* (1998) Płomień Życia (SP)
* (2002) Dzisiaj mnie kochasz, Jutro nienawidzisz (SP) (gościnnie Anna Maria Jopek)
* (2002) Nie było (SP)
* (2002) N.U.E.R.H.A. (SP)
* (2003) Jeden taki dzień (SP) (gościnnie Peja)
* (2003) Nie było (SP) (gościnnie Edyta Górniak)

DVD
* (2003) Przystanek Woodstock - Live (DVD Złoty Melon, Noise INC., Pomaton EMI)

Bootleg
* (2002) Live Przystanek Woodstock 2001
* (2004) Droga Do czasu Ludzi Cienia




ENGLISH:

Sweet Noise - polish music group playing hard rock with elements of hardcore and electronic music, and Lately alternative metal. Official website: www.sweetnoise.org .


Sweet Noise are:
* Piotr Mohamed “Glaca” - singing
* Tomasz Osiński “Magic”, “Mały” - electric guitar
* Henry Tod - bass guitar
* Tomasz Kościelny “Kostek” - DJ
* “Fala” - electric guitar
* “Rybak” - percussion
* Vahan Bego - stage design


Discography:

LP
* (1995) Respect (CD Izabelin Studio)
* (1996) Getto (CD Izabelin Studio, Polygram Polska)
* (1997) Ghetto (CD Polygram Polska)
* (1998) Koniec Wieku (CD Universal Music Polska)
* (1999) The End Of Century (CD Universal Music Polska)
* (2002) Czas Ludzi Cienia (CD Jazz’n’Java, Noise INC., pomaton EMI)
* (2003) Revolta (CD Jazz’n’Java, Noise INC., pomaton EMI)
* (2003) Revolta/ Czas Ludzi Cienia (Jewel Box CD Jazz’n’Java, Noise INC., pomaton EMI)

SP
* (1994) Godność (SP)
* (1995) Cisza (SP)
* (1996) Wyżej (SP)
* (1996) Bruk (SP)
* (1997) Ghetto (SP)
* (1998) W Imię Boga (SP)
* (1998) Płomień Życia (SP)
* (2002) Dzisiaj mnie kochasz, Jutro nienawidzisz (SP) (featuring Anna Maria Jopek)
* (2002) Nie było (SP)
* (2002) N.U.E.R.H.A. (SP)
* (2003) Jeden taki dzień (SP) (featuring Peja)
* (2003) Nie było (SP) (featuring Edyta Górniak)

DVD
* (2003) Przystanek Woodstock - Live (DVD Złoty Melon, Noise INC., Pomaton EMI)

Bootleg
* (2002) Live Przystanek Woodstock 2001
* (2004) Droga Do czasu Ludzi Cienia

Edited by -sin on 24 Dec 2006, 23:06

Sources (view history)

wikipedia

All user-contributed text on this page is available under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License.
Text may also be available under the GNU Free Documentation License.

Factbox

Generated from facts marked up in the wiki.

No facts about this artist

You're viewing version 9. View latest version, or discuss this wiki.

You can also view a list of all recent wiki changes.

More Information

From other sources.

Links
Labels