Discover New Music

Last.fm is a music discovery service that gives you personalised recommendations based on the music you play.

Start your Last.fm profile Close window

První Hoře

Tags

Everyone’s tags

More tags

Biography

The band První Hoře (The First Sorrow) continues the tradition of Czech alternative music of the 1990s. With its inexhaustible energy, rough guitars, electronic samples and wild rhythms, however, it finds new, up-to-date ways of this musical style.
První Hoře has been around since 1998 and released four albums since then. The first album Na Úpatí (At the Foot of the Mountain) was released in 2003, but it is only the next album Commedia dell´arte that shows fully what a remarkable and promising ensemble they are. The fans of progressive and unusual music should not miss them.

První hoře @ bandzone.cz
První hoře @ MySpace
První hoře @ facebook
První hoře website (in Czech)

Discography:

2003 - Na úpatí (“At the Foot of the Mountain”)
2005 - Commedia dell´arte
2008 - Lamento
2011 - Club Silencio

Music Awards:

2008 - The Czech Angel Award for Lamento
Břitva Award (The Razor Award) for Lamento
(both of these awards are of high importance in the Czech Republic)

Videos

Listening Trend

806listeners all time
62,433scrobbles all time
Recent listeners trend:

Start scrobbling and track your listening history

Last.fm users scrobble the music they play in iTunes, Spotify, Rdio and over 200 other music players.

Create a Last.fm profile

Shoutbox

Leave a comment. Log in to Last.fm or sign up.
  • sadrokarton666

    Jak je to mozny, ze tuhle kapelu posloucha tak malo lidi???

    19 Feb 2014 Reply
  • xVTSWx

    This music is even better than progressive dreamfunk.

    14 Oct 2013 Reply
  • xVTSWx

    Guys, you're crazy in the best way.

    14 Oct 2013 Reply
  • Batqun

    awesome

    12 May 2013 Reply
  • Sjam-K

    Lidi, kdo máte rádi První hoře, podívejte se prosím sem: http://www.indiegogo.com/rajs Klávesista z Hoře uspořádal sbírku na nové klávesy, yvsvětluje tam i proč.. Moc lidí zatím nepřispělo, o to víc vás prosím, koukněte na to a zvažte přispění aspoň pár korun, myslím, že Hoře si to zaslouží.. :)

    13 Jan 2013 Reply
  • Kumanosuke

    really weird band. didn't like their gig at all :/

    5 Aug 2012 Reply
  • MirkoHyl

    Nejlepší česká koncertní kapela!!! Rozhodně na to jděte kdykoliv máte šanci.

    12 May 2012 Reply
  • Sjam-K

    Třikrát na živo a ráda půjdu znova :)

    22 Mar 2012 Reply
  • Petula07

    "Hudba je život a život je hudba, šílená a temná, kouzelná a krásnáááááááá" Pěkná kapela!

    29 May 2011 Reply
  • Hanz22

    A Club Silencio už dneska v Brně, pokud se nemýlím:)

    2 Apr 2011 Reply
  • Koolacc

    na assaultu bozi a taktez melodka v brne na podzim :)

    31 Mar 2011 Reply
  • Hypocritesie

    já je právě propásla a dost mě to mrzí...musela být dobrá šou :D

    18 Aug 2010 Reply
  • storm_eagle

    Sakra, jsem strašně rád, že jsem je viděl na assaultu. Nádhera.

    15 Aug 2010 Reply
  • Hypocritesie

    hmm rozhodně se přidávám ke chvále! opravdu výborná česká avant-gardní věc!

    11 Aug 2010 Reply
  • V0i

    Jo, české tvrdší avantgardy není moc a hlavně o ní není moc slyšet. Jsem rád že jsem dnes objevil i tuto kapelku. Zatím mi tam moc nesedí ty elektronické zvuky, ale to je možná jen otázka naposlouchání.

    10 Apr 2010 Reply
  • wosicz

    Výborný! Že jsem o ně nezakopl dřív..

    30 Jan 2010 Reply
  • nekrofolk

    tak tohle můžu....anděl byl zaslouženej

    6 Jul 2009 Reply
  • Avonek

    Supr kapela, diky za Brnesky koncert !

    21 Mar 2009 Reply
  • stavik

    Celej život hrál na vypůjčený klavíry, trochu se jich bál, jen zlehka se jich dotýkal... parádní kapela.

    9 Mar 2009 Reply
  • zefv

    dobrá hudba... je to jenda pecka za druhou! nejraději mám Křídla. mějte se klucí a na LaFESTu na viděnou :)

    21 Feb 2009 Reply
  • All 22 shouts

Top Listeners