Discover New Music

Last.fm is a music discovery service that gives you personalised recommendations based on the music you play.

Start your Last.fm profile Close window

Project Pop

Tags

Everyone’s tags

More tags

Biography

Project Pop is the second generation of Bandung-based Indonesian musical comedy troupe, Padhyangan. Comprised of Oddie, Gummi, Yossi, Udjo, Oon and sole female member Tika, Project Pop has already released several successful albums. While their Padhyangan successors did parodies of popular songs much in the same way Weird Al Yankovic does, Project Pop writes original comedy tunes, with varying levels of success.

Their most successful album to date has been 2005’s “Pop Circus”, which featured the hit “Jangan Ganggu Banci” (Don’t Disturb the Transvestites), a riff on the sufferings of the transvestite profession in Indonesia (police raids, ridicule, and the occasional broken leg suffered jumping over a ditch).

Project Pop’s songs often feature humorous lyrics on themes such as love, dating, and unrequited crushes, while their more comedic stuff features everything from the perils of highlighting your hair (parental disinheritance), traffic jams, dangdut music, haunted houses, body odor, public transportation, and other topics.

Despite all the comedy, they are noted for having several songs which speak about Indonesia’s racial and cultural diversity while promoting unity and peace, most notably: “Beda Sama Kamu” (Different than You), “Dangdut Is the Music of My Country”, and “Indovers”.

Videos

Top Albums

Listening Trend

5,394listeners all time
102,335scrobbles all time
Recent listeners trend:

Start scrobbling and track your listening history

Last.fm users scrobble the music they play in iTunes, Spotify, Rdio and over 200 other music players.

Create a Last.fm profile

Shoutbox

Leave a comment. Log in to Last.fm or sign up.
  • equizmail

    lagu barunya keren abis apalagi yg bdg40 , 2 jempol sent

    14 Jun 7:55am Reply
  • knoxvillee

    Ingatlah Hari Ini: soundtrack buat semua perpisahan ever [2]

    16 Mar 6:23pm Reply
  • peys032

    kalo bikin kabaret pasti pake lagu project pop :)

    5 May 2013 Reply
  • dragonity

    LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND! LEGEND!

    15 Jan 2013 Reply
  • Xcornelia

    Ingatlah Hari Ini: soundtrack buat semua perpisahan ever

    6 May 2012 Reply
  • deviiil41

    makasi buat mosh-up yang asyik tadi siang!! datang lagi yaa ke padang... aseli nih kepala sakit d ajak angguk2-geleng2, hihihii....

    5 May 2012 Reply
  • sabiqqool

    LAMA-LAMA BAND INI GA LUCU LAGI..... <--- kamu aja yang ngga punya taste hihihi

    27 Apr 2012 Reply
  • Caravanheart

    Over here, over there, whoever and everywhere. Even Justin Bieber makan hamburger hello sir, hello girl, yang kurus dan yang bunder kalau lagi laper makan hamburger.

    11 Mar 2012 Reply
  • ariezzo

    bau bau lu bau ketek hahaha

    15 Jan 2012 Reply
  • alikicikikik

    i wanna be boyband~ hahaha [2]

    17 Sep 2011 Reply
  • NineInRed

    i wanna be boyband~ hahaha

    10 Jun 2011 Reply
  • fajarajie

    musikus jenius. bagaimana ngga? bisa memadukan 2 aliran musik yang bertolak belakang jadi satu lagu yang enjoyable dan secara ga sadar sering digumamkan. sayangnya, selera musik mayoritas yang payah dengan lirik dangkal dan nada lagu itu2 aja malah lebih beken. dan lebih tragisnya, musiman. tragis memang selera ini.

    5 Apr 2011 Reply
  • kuthux

    Negeri Impian!!!

    4 Apr 2011 Reply
  • situkangsayur

    ada yg punya album pertama project pop tidak yg lumpia vs bakpia ???

    11 Feb 2011 Reply
  • askemayuko

    i <3 komplikasiiiiiiiii~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    31 Jan 2011 Reply
  • bluefantasi

    gug angguk angguk angguk angguk angguk.... leng geleng geleng geleng geleng geleng geleng...

    26 Aug 2010 Reply
  • confuse17

    LAMA-LAMA BAND INI GA LUCU LAGI.....

    10 Dec 2009 Reply
  • Ahi_max

    Jangan Ganggu and Metal Vs. Dugem...awesomeee...^^

    11 Nov 2009 Reply
  • kobopop

    jenaka dan menghibr!! acungkan 4 jempol! tangan dan kaki!!

    1 Aug 2009 Reply
  • dogywearprada

    wkwkwk

    21 Jul 2009 Reply
  • All 31 shouts

Top Listeners