Biography

Petr Muk (4. února 1965, Český Krumlov - 24. května 2010, Praha) byl český zpěvák a hudebník. Vystudoval stavební průmyslovku v Českých Budějovicích. Od svých patnácti let hrál a zpíval s různými punkovými a undergroundovými skupinami. V letech 1985 až 1993 byl vůdčí osobností skupiny Oceán, později, v letech 1992 až 1996, seskupení Shalom.

Od roku 1997, kdy vydal první sólové album, vystupuje jako samostatný interpret, často v muzikálech (Rusalka, Johanka z Arku, Galileo). V roce 2004 vydal a koncertním turné podpořil mini-album Oh L’Amour obsahující české verze písní skupiny Erasure, se kterou jako jediný Čech společně s Oceánem projel Anglii -jako předkapela Erasure- žádné jiné české kapele se již nic podobného nikdy nepodařilo.

Sólová diskografie

* Petr Muk (1997)
* Jizvy lásky (2000)
* Dotyky snu (2002)
* Oh L’Amour (2004)
* Osud ve dlaních (2005)
* Slunce / To nejlepší (2007)
* Muzikál a film (2009)
* V bludišti dnů (2010)

Edited by AlizzaDM on 20 Aug 2010, 10:50

All user-contributed text on this page is available under the Creative Commons Attribution/Share-Alike License.
Text may also be available under the GNU Free Documentation License.

Factbox

Generated from facts marked up in the wiki.

No facts about this artist

You're viewing version 5. View older versions, or discuss this wiki.

You can also view a list of all recent wiki changes.

More Information

From other sources.

Links
Labels